ARHIVA B365

Turcescu, despre avere: „E prea multă ipocrizie. Suntem pe vremea chiaburilor?”

„Aici suntem într-o stare de ipocrizie. Nu am a mă ruşina de nimic din declaraţia mea de avere, pentru că sunt bani pe care i-am făcut muncind exclusiv în mediul privat, şi n-aş vrea, chiar din partea colegilor mei jurnalişti, care ştiu bine cum stă situaţia în jurnalistică, să ne afundăm într-o stare de ipocrizie. Sunt jurnalişti care au câştigat nu de trei ori sau de zece ori mai bine decât Turcescu în ultimii 23 de ani, câţi am lucrat eu în presă. Eu n-am avut posibilitatea să deschid cârciumi, ca alţii. N-am avut afaceri imobiliare din vânzări de terenuri extraordinare, am făcut investiţiile pe care le puteam face menţinându-mi în acelaşi timp activităţile de jurnalism. Am investit în imobiliare. Dar au spus că Turcescu are trei apartamente. Am două garsoniere şi un apartament construite de Ceauşescu în anii 70, deci nu sunt nişte apartamente noi. Am făcut investiţii la bursă fără să folosesc inside information”, a spus Turcescu, la Adevărul Live.

 Turcescu a adăugat că nu are nimic să-şi reproşeze în legătură cu declaraţia de avere.

„Sunt oameni care au făcut bani onest în această ţară, dar care se feresc să intre în politică sau într-o funcţie public de teamă că vor fi trecuţi prin acest ciur şi dârmon prin care e trecut azi unul ca Turcescu. Dacă cineva a făcut bani cinstit, de ce n-ar putea să-i aibă? Suntem pe vremea chiaburilor?

Sunt un om de dreapta, nu îmi este ruşine că am câştigat mai mulţi bani. Iar în presă au fost ani, s-o spunem cu tărie, în care s-a câştigat, mai ales în televiziune, foarte mulţi bani. Dar au fost ani în care s-a câştigat şi în presa scrisă foarte mulţi bani. Iar oameni care au deţinut poziţii de conducere, cum a fost cazul meu – redactor şef, director editorial, realizator al celui mai de succes talk-show de televiziune- da, au câştigat bani, pe contract.

Am cerut şi eu de la ANAF toate taxele şi impozitele pe care le-am plătit de-a lungul timpului la stat şi m-a luat durerea de cap când am văzut câţi bani am dat acestui stat, care astăzi, pentru că n-am fost angajat în perioada în care soţia mea a rămas gravidă, statul român nu-mi dă, nici mie, nici soţiei mele, decât alocaţia de 80 de lei. În rest, nu primesc un leu de la stat pentru a-mi creşte copilul care are 9 luni. Deci propun să ieşim din zodia ipocriziei. E prea multă ipocrizie, inclusiv în presă”, a mai spus Turcescu


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button