Turcescu, ATAC la Firea: Este vorba de transformarea PMB în SRL, i-aș spune chiar Firea SRL

de:
29 sept. 2016
1 Afișari
Turcescu, ATAC la Firea: Este vorba de transformarea PMB în SRL, i-aș spune chiar Firea SRL

Este un document care circulă deja pe culoarele și birourile Primăriei București, dar care este din nou în situația de a nu fi supus dezbaterii publice și în care se vorbește de înființarea SC Centrul Zonal pentru Dezvoltarea Metropolitană București SRL. E un proiect a cărui autenticitate nu o poate contesta nimeni, pentru că s-au făcut demersuri la Registrul Comerțului privind disponibilitatea și rezervarea firmei și poartă și un număr din 22 august a.c. De fapt este vorba de transformarea PMB în SRL, i-aș spune chiar Firea SRL, pentru că această societate comercială cu răspundere limitată ar urma să aibă activități de consultanță în management și secundar — cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, fără leasing, închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate fără leasing, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, cercetare-dezvoltare în științe sociale și umaniste, rezervare și asistență turistică, alte forme de învățământ, activități de arhitectură„, a susținut Turcescu.

El a subliniat că înființarea acestei societăți nu este legală și nu se justifică atât timp cât există un aparat administrativ încărcat cu servicii de acest tip.

Să înființezi acum un SRL care să se ocupe de ceea ce se ocupă direcțiile PMB este o chestiune halucinantă. Care este scopul înființării? Acest lucru îmi arată că doamna Firea încearcă să se derobeze de responsabilitățile care ar surveni funcției sale„, a mai spus consilierul municipal.

REPLICA PRIMĂRIEI

Drept răspuns la aceste acuzaţii, Biroul de presa al Primăriei Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Proiectul de hotarare despre care se face vorbire nu se afla pe Ordinea de zi a sedintei de Consiliu General care se desfasoara astazi si nu este o initiativa a Primarului General.Va precizam ca, in acest moment, exista zeci de initiative ale fostilor sau actualilor consilieri generali, ori initiative cetatenesti, aflate in diverse stadii ale circuitului de avizare, la directiile de specialitate, Directia Juridica si la Directia de Asistenta Tehnica si Juridica. Respingem pe aceasta cale orice interpretare facuta pe acest subiect si consideram ca este inca o incercare de intoxicare a opiniei publice cu scopul de a afecta imaginea Primarului General in contextul apropiatei campanii electorale„, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Cookies