Tur VIDEO cu drona al serelor exotice din Parcul Drumul Taberei. Peste 1.000 de vizitatori în 3 zile

de:
30 oct. 2019
10 Afișari
Tur VIDEO cu drona al serelor exotice din Parcul Drumul Taberei. Peste 1.000 de vizitatori în 3 zile

„În primele trei zile, de la deschiderea serelor din Parcul Drumul Taberei, peste o mie de persoane au fost interesate să parcurgă cele șapte pavilioane expoziționale.
Vizitatorii au așteptat cel mult 25 de minute, până la preluarea de către un ghid, care le-a explicat tematica fiecărui pavilion. Copiii au avut cele mai multe întrebări despre plante și țările lor de origine.
Începând de miercuri, serele își așteaptă, din nou, vizitatorii, mai ales pe cei mici, care sunt în vacanță!
O plimbare prin Parcul Drumul Taberei și vizitarea serelor poate fi o activitate diferită în programul de zi cu zi al familiilor din Sectorul 6, dar nu numai”, a anunţat primarul Gabriel Mutu pe pagina personală de Facebook. 

Vizitatorii au acces GRATUIT în toate cele şapte pavilioane ale serelor, în grupuri organizate, după un program adaptat sezonului de iarnă, respectiv de vară. Pe lângă miile de plante expuse, unele chiar unicat în ţara noastră, noile sere mai au o particularitate deosebită: ating a doua mare putere, după laserul de la Măgurele. 

PROGRAMUL de funcţionare al serelor exotice din Parcul Drumul Taberei

Serele sunt deschise de miercuri până vineri între orele 10-18 (cu pauză între orele 14-15) în timpul verii (perioada 1 aprilie – 31 octombrie), respectiv între orele 10-15 în sezonul rece (perioada 1 noiembrie – 31 martie).

Sâmbăta şi duminica, serele exotice pot fi vizitate GRATUIT, în grupuri organizate, în intervalul orar 9-14. 

Vizitatorii care doresc să programeze un tur ghidat al serelor exotice pot trimite o solicitare în acest sens la adresa de mail [email protected] Potrivit regulamentului de vizitare, accesul se va face gratuit, în grupuri de 3 până la 12 persoane, obligatoriu alături de un ghid, iar copiii cu vârsta de până în 14 ani vor fi însoțiți de un adult.

Particularitatea serelor exotice din Drumul Taberei: A doua putere, după laserul de la Măgurele

Pentru păstrarea temperaturii și umidității optime din sere, dar și pentru a eficientiza consumul și costurile de întreținere, au fost executate 224 de foraje geotermale. Această soluție modernă și eco este unică în Capitală, iar în România este devansată, ca putere, doar de Laserul de la Măgurele. 

„Soluţia de climatizare iniţială era, pur şi simplu, pe energie electrică şi presupunea un cost lunar enorm pentru consumul de energie. Şi atunci am optat pentru o variantă ecologică, o variantă verde, climatizare prin sistemele geotermale, care sunt la mare modă în toată lumea civilizată şi asta am făcut. Am aplicat o măsură modernă astfel încât costurile de întreţinere, pe partea de consumuri energetice, să fie cât mai reduse”, a explicat edilul. 

Construirea și amenajarea serelor cu plantele exotice a costat circa 25 milioane lei, iar pentru mentenanța acestora în următorii 4 ani, Primăria Sectorului 6 va plăti circa 4,3 milioane lei. Detalii, aici. 

Lucrările de reamenajare a parcului Drumul Taberei au început în mai 2012 și s-au finalizat în mai 2015, când parcul a fost redeschis publicului. Investiţiile pentru modernizarea parcului s-au ridicat la suma de aprox. 15 milioane euro și au fost finanțate, în cea mai mare parte, din fonduri europene. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea Pergola Grădini Decorative, Construcții Erbașu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E – Factor Solutions. Firma care a realizat proiectul peisagistic este Concret Construct CD.

Cookies