Tur ghidat, duminică, în”comoara peisagistică” din centrul Bucureştiului

de:
13 mai 2018
0 Afișari
Tur ghidat, duminică, în

Mai mulţi specialişti din domenii precum peisagistică, istorie, arhitectură, urbanism au demarat proiectul numit generic PARCURI360, prin intermediul căruia încearcă să readucă în atenţia publicului Cişmigiul – „grădină istorică a oraşului Bucureşti, problemele majore cu care acesta se confruntă şi posibilele soluţii de îmbunătăţire, conservare şi punere în valoare a acestui parc-monument”.

„Un prim tur ghidat de peisagiştii Alexandru Mexi şi Diana Culescu a avut loc în grădina Cişmigiu pe 4 mai şi a adunat peste 120 de participanţi interesaţi de istoria şi diversitatea acestei oaze verzi. Următorul tur al echipei PARCURI360 va fi organizat tot în grădina Cişmigiu, duminică, de la ora 18,15, ocazie cu care cei interesaţi vor afla povestea acesteia şi noi informaţii cu privire la vegetaţia deosebită care compune această comoară peisagistică a oraşului Bucureşti”, informează un comunicat de presă.

Iniţiat de Fundaţia pentru Arhitectură şi Urbanism Simetria, în parteneriat cu Asociaţia Arche şi filiala din Bucureşti a Asociaţiei Peisagiştilor din România, proiectul este susţinut de parteneri precum Institutul Naţional al Patrimoniului, Arhivele Naţionale ale României, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional”, detaliază peisagistul Alexandru Mexi, coordonatorul proiectului PARCURI360, citat în comunicat.

Grădina Cişmigiu reprezintă una dintre emblemele oraşului-capitală a României. Amenajată la mijlocul secolului al XIX-lea de către peisagistul Karl Friedrich Wilhelm Meyer şi remodelată de-a lungul timpului de specialişti de renume precum Wilhelm Knechtel sau Friedrich Rebhuhn, această grădină publică a fost martorul tăcut al multor episoade importante ale istoriei Bucureştiului. 

Cookies