Tunuri cu soluție dezinfectantă, pe străzile Sectorului 6. Cum acționează VIDEO

de:
06 apr. 2020
3 Afișari
Tunuri cu soluție dezinfectantă, pe străzile Sectorului 6. Cum acționează VIDEO

Criza sanitară globală provocată de COVID-19 ne face să găsim soluții alternative atunci când metodele convenționale nu sunt suficiente sau nu se mai găsesc în cantitățile necesare. Ca urmare, și Primăria Sectorului 6 a căutat o variantă nouă de lucru în lupta cu noul coronavirus, prin utilizarea tunurilor cu soluție dezinfectantă pe străzile Sectorului 6, pe lângă multiplele măsuri de protecție luate deja de administrația locală. 

Soluția folosită de aceste tunuri este peroxid de hidrogen în concentrație de 1%, adică apă oxigenată. Soluția are mai multe avantaje, respectiv este non-toxică, non corozivă și este 100% biodegradabilă. 

Pe raza administrativ teritorială a Sectorului 6 sunt aproximativ 600 de artere de circulație. 

Noua metodă de dezinfecție a străzilor prin intermediul tunurilor cu soluție dezinfectantă s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. 

CITEȘTE ȘI PREMIERĂ în București! Cea mai nouă metodă de combatere a COVID-19, în Sectorul 6. VIDEO&FOTO

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat joi, în premieră, cea mai nouă metodă pe care administrația locală o va folosi, în următoarea perioadă, pentru a combate răspândirea noului coronavirus în sector. Cu ajutorul unui elicopter, dezinfecția tuturor cartierelor din Sectorul 6 va fi efectuată prin pulverizare aeriană cu o substanță prietenoasă cu mediul și, totodată, care nu afectează animalele de companie. Acțiunea de combatere a COVID-19 va acoperi aproximativ 2.500 de hectare de pe raza Sectorului 6.

„După cum știți, viața noastră s-a schimbat radical în ultimele săptămâni. Zi de zi, suplimentăm metodele de a combate răspândirea noului coronavirus COVID19, iar astăzi vă prezint cea mai rapidă modalitate prin care am decis să acționăm: pulverizarea aeriană! Pulverizăm din elicopter o substanță prietenoasă cu mediul, care nu este toxică pentru oameni, animale sau spații verzi, dar care ajută la combaterea virușilor: peroxidul de hidrogen. Respectăm întocmai recomandările de diluare a acestei substanțe dezinfectante, pe care o regăsim și sub denumirea populară de apă oxigenată. Nicio măsură nu este de prisos în lupta cu amenințarea la izolare, la inactivitate, iar eu, în calitate de primar, am o mare responsabilitate față comunitatea mea, cu 400.000 de locuitori. Este cea mai rapidă metodă, pentru a genera în Sectorul 6 O PLOAIE DE SĂNĂTATE!a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, înainte de a da drumul elicopterului pentru a începe dezinfecția prin pulverizare aeriană. Detalii, AICI.

În paralel, administrația locală continuă să monteze, în scările de bloc, dispensere cu dezinfectant GRATUIT pentru populație, așa cum prevede Ordonanța Militară nr.4. 

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a precizat că în sector sunt aproximativ 8.000 de scări de bloc, iar acțiunea de dezinfecție a acestora costă circa 3 milioane de lei, al o singură trecere. 

„Ne-a fost extrem de greu să găsim pe cineva care să aibă capacitatea de a oferi întreaga cantitate necesară, pe cineva care să le monteze și să le umple rapid. De asemenea, presiunea pe bugetul local este foarte mare, în aceste momente”, a spus edilul. 

 

CITEȘTE ȘI Fonduri suplimentare în Sectorul 6 pentru dispensere, dezinfectant și măști de protecție

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că va continua măsurile de protecție împotriva COVID-19. Astfel, edilul propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind majorarea fondului de rezervă bugetară cu 10 milioane de lei pentru achiziţionarea mai multor produse necesare pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, așa cum sunt dispenserele pentru scările de bloc, măştilede protecţie şi dezinfectanţii. Amănunte, aici. 

Cum sunt dezinfectate profesional trotuarele și parcările, în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

– perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

– hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

– aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

– aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%.

VEZI AICI Noi măsuri împotriva COVID-19, în Sectorul 6: Parcurile ÎNCHISE, scările de bloc DEZINFECTATE 

Cookies