ARHIVA B365

Tunel subteran la Parlament şi parcare sub Sala Palatului, în strategia de dezvoltare a României

Documentul redactat de Guvern include proiecte pe termen lung care să contribuie la dezvoltarea țării în următorii 20 de ani. Printre acestea se numără şi construcția unui tunel subteran sub Palatul Parlamentului, dezvoltarea unui centru de agrement de tip Aqualand în comuna Dudeștii Noi (județul Timiș), proiect pregătit pentru finanțare europeană încă din 2010, și amenajarea de parcări subterane sub Sala Palatului și Grădina Icoanei din Capitală.

Tunelul de sub Palatul Parlamentului va asigura conexiunea rutieră între Bulevardul Vasile Pârvan-Calea Rahovei.

Tunelul pe sub Palatul Parlamentului a fost aprobat de CGMB în luna februarie a anului trecut. Odată cu acest proiect, o parte din Parcul Izvor va dispărea.

Sunt incluse în strategie și construcția de parking-uri multietajate, supra și subterane în zonele centrale ale municipiilor reședință de județ, construcția triunghiului feroviar Gara de Nord – Gara Obor – Gara de Sud, cu reconfigurarea și modernizarea Gării de Nord și construcția de tuneluri subterane între cele 3 stații, construcția unui nou aeroport internațional în zona de sud a municipiului București, scrie profit.ro.

Tot pentru următorii ani sunt pregătite proiecte pentru înființarea de parcuri științifice și tehnologice la Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni, Chiajna, Berceni, Băneasa, Văcărești, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Târgu Mureș, Arad, Bacău, Mioveni, Brașov, Cugir și de parcuri industriale la Brăila, Iași, Oradea, Pitești, Arad, Baia Mare, Târgu Mureș, Alexandria, Turnu Măgurele, Câmpia Turzii, Medgidia, Calafat, Botoșani, Suceava, Vaslui, Focșani, Deva, Constanța, Petrila, Râmnicu-Sărat, Drobeta Turnu-Severin, Drăgășani, Aiud, Corabia, Fălticeni, Onești, Caracal, Reșița, Călărași, Ploiești, Cluj-Napoca, Zalău, Roman, Brașov, Târgu Secuiesc, Dorohoi, Craiova, Giurgiu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button