Tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmată la doi bucureşteni! Nu au călătorit în străinătate

23 ian. 2021
15 Afișari
Tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmată la doi bucureşteni! Nu au călătorit în străinătate

Încă două cazuri de infecţie cu noua tulpină coronavirus în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bucureşteni care au declarat că nu au călătorit în străinătate. În prezent, numărul persoanelor infectate cu tulpina de coronavirus din UK a ajuns la trei.

Încă două cazuri cu tulpină de coronavirus SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”, au anunţat autorităţile române.

Cei doi pacienți nu au călătorit în străinătate

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

În cazul celor două persoane, procedurile de secventiere au început miercuri şi au fost finalizate în această după – amiază.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș” şi se aşteaptă rezultatele.

Primul caz de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie a fost descoperit în România în data de 8 ianuarie. Persoana infectată era o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, comuna Colibași. Femeia a avut o formă uşoară de COVID-19 şi nu a necesitat internare. Femeiea din Giurgiu a stat în izolare acasă, fiind supravegheată de medicul de familie.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor”, se arată în comunicarea autorităţilor.

Ministrul Sănătăţii cere menţinerea restricţiilor în Bucureşti în contextul COVID-19 în contextul depistării celor două cazuri de infectare cu tulpina SARS-COV 2 din UK.

Cookies