TUI şi ITS vor să se retragă din România

de:
14 aug. 2012
0 Afișari
TUI şi ITS vor să se retragă din România

„Cele două grupuri intenţionează să se retragă pentru că o serie de promisiuni făcute de MDRT în ultimii ani nu au fost încă onorate. Printre altele, s-au promis în toamna anului trecut investiţii în promovarea României în Germania în valoarea de 3 milioane de euro în următorii doi ani şi nu s-a făcut nimic”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din turism.

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemulţumiţi de lipsa de predictibilitate din economia românească.
„La problemele cu promovarea se adaugă şi situaţia politică din ţară, care erodează imaginea României în străinătate. Pentru a încerca să-i convingă pe turoperatori să nu plece din România, secretarul de stat în MDRT Cristian Bărhălescu se află acum la Berlin, încercând să negocieze cu ei”, au mai spus sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, Bărhălescu a spus că se află la Berlin pentru a discuta nu doar cu TUI, ci cu toţi turoperatorii germani.

„Nu am venit să discutăm că se retrag, ci să clarificăm ce plan de bătaie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare şi pentru asta o să mai avem o discuţie”, a spus secretarul de stat.

El a refuzat să comenteze dacă turoperatorii germani sunt mulţumiţi de colaborarea cu atutorităţile române.
„Nu pot să vă spun dacă sunt mulţumiţi sau nu”, a afirmat el.

Bărhălescu s-a abţinut să comenteze şu dacă partea română este mulţumită de colaborarea cu TUI şi ITS, care au adus în această vară pe litoral peste 2.000 de turişti germani.

„Nu comentez. Va trebui să facem o evaluare, să vedem statistici. Trebuie să vedem cum privesc ei situaţia”, a spus Bărhălescu.

În anul 2009 MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul să revină din 2010 în România. Din 2006 grupul german a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele sale de promovare staţiunile româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţi.

ITS operează la rândul său de câţiva ani pe piaţa românească, iar încă din 2009, în urma discuţiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentanţii companiei de turism s-au declarat nemulţumiţi de calitatea serviciilor şi de preţurile de pe litoralul românesc.

 

Cookies