Tudorel Toader anunţă că Guvernul a aprobat un memorandum pentru realizarea Cartierului Justiţiei

de:
30 nov. 2017
0 Afișari
Tudorel Toader anunţă că Guvernul a aprobat un memorandum pentru realizarea Cartierului Justiţiei

Toader precizează că este vorba despre Memorandum vizând situaţia amplasamentului „Esplanada”, în vederea dezvoltării Cartierului Justiţiei, în cadrul unui program de reconversie funcţională.

În vederea realizării acestui obiectiv, Ministerul justiţiei va prelua, în condiţiile legii, terenul aflat în administrarea Ministerului Dezvoltării precum şi partea de teren din proprietatea Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Justiţiei va face demersurile necesare în vederea clarificării situaţiei juridice a suprafeţelor revendicate şi va realiza demersurile necesare în vederea schimbării denumirii amplasamentului, din „Esplanada” în „Cartierul Justiţiei”.

Citeşte şi FOCAR de INFECŢIE în CENTRUL BUCUREŞTIULUI. Munţi de gunoaie şi mizerie într-o ZONĂ de LUX REPORTAJ

Aşa-numitul Cartier al Justiţiei ar urmă să concentreze clădiri ale mai multor instituţii. Printre acestea, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, Curtea de Apel Bucureşti, judecătoriile sectoarelor 2 şi 5, parchetele de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoală Naţională de Grefieri.

Valoarea estimată a acestui nou proiect era, în 2015, de 270 milioane de euro. Pentru acest proiect, Ministerul Justiţiei a anunţat, în 2015, că va iniţia discuţii cu Banca Mondială pentru posibilitatea încheierii unui acord pentru o valoare de 200 de milioane de euro, începând cu anul 2016. Solicitarea oficială a venit de la Ministerul Finanţelor, dar a fost precedată de o cerere iniţială de la Ministerul Justiţiei. Guvernul a aprobat prin memorandum oportunitatea demarării demersurilor necesare realizării unui Cartier pentru Justiţie în decembrie 2014.

Cookies