Tudorel Toader a promovat proiectul ‘Cartierul pentru Justiţie’ în timpul vizitei din Japonia

de:
16 feb. 2018
1 Afișari
Tudorel Toader a promovat proiectul 'Cartierul pentru Justiţie' în timpul vizitei din Japonia

„În acest cadru, Ministerul Justiţiei a prezentat, în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice şi Primăria Municipiului Bucureşti, proiectul ‘Cartierul pentru Justiţie’. Astfel, a fost abordată problematica infrastructurii sistemului judiciar şi situaţia specială a Capitalei din această perspectivă, conceptul ‘Cartierului pentru Justiţie’, principalele provocări cu care se confruntă autorităţile implicate şi schimbările urmărite prin realizarea proiectului. Conferinţa a reprezentat o oportunitate deosebită pentru promovarea proiectului ‘Cartierul pentru Justiţie’ şi identificarea soluţiilor în vederea realizării acestuia”, a explicat MJ.

Tot pe 13 februarie, Tudorel Toader a avut o întrevedere oficială cu Yoko Kamikawa, ministrul nipon al Justiţiei.

Pe agenda discuţiilor au figurat probleme de interes reciproc legate de organizarea şi funcţionarea sistemului penitenciar şi a celui de probaţiune, infrastructura sistemului judiciar, prevenirea corupţiei şi consolidarea integrităţii în mediul public, precum şi schimbul de informaţii privind dezvoltarea sistemului de reabilitare. Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru evaluarea relaţiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui ministru român al Justiţiei în Japonia, fapt care atestă interesul şi dorinţa reciproce pentru deschiderea cooperării bilaterale în domeniul Justiţiei, se arată în comunicatul citat, conform Agerpres.

Pe 14 februarie, Tudorel Toader a avut o întrevedere oficială cu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a Japoniei, Naoto Otani.

Conform MJ, agenda discuţiilor bilaterale a cuprins tematici de interes reciproc privind mijloacele de asigurare a unei practici judiciare unitare la nivel naţional, rolul Curţii Supreme a Japoniei în controlul de constituţionalitate, având în vedere competenţele în acest domeniu, precum şi implicarea instanţelor supreme în reforma sistemului judiciar şi modul de implementare a noului cadru normativ generat de acest proces.

Cookies