ȘTIRI

Tudor Chirilă despre „prietenul lui, Cristian Sima”, acuzat că a fugit cu banii investitorilor

„Declarația mea în cazul Sima” – se numește postarea lui Tudor Chirilă, de pe blogul propriu.

Pentru că în dimineața asta telefoanele au sunat non stop, se impune să fac câteva precizări despre cazul Sima.

Nu știu mai multe decât știe toată lumea în momentul de față și anume că domnul Cristian Sima a părăsit țara.

Nu sunt unul dintre clienții care și-au pierdut banii fie și pentru simplul fapt că activitatea mea pe bursele internaționale s-a încheiat din 2011.

Eram și sunt (încă??) prietenul lui Cristian Sima. Cel puțin până când se va proba limpede ca a părăsit țara cu banii clienților. Pentru mine aceste vești sunt dureroase și șocante. Nu acesta este Cristian Sima pe care l-am cunoscut și mi-e greu să accept că aș fi prieten cu un escroc. Cristian Sima, cel pe care l-am cunoscut eu, era un om extrem de cultivat, serios, un om foarte inteligent, fost matematician, bun cunoscător de macroeconomie și piețe internaționale. Era un tată de familie, un om plin de umor, cu care se putea sta de vorbă ore în șir. Această descriere v-ar fi făcut-o oricare din clienții lui până în caest moment.

Acum aflu că a părăsit țara și nu e de găsit. Am prieteni buni care în momentul de față nu-si pot recupera banii. Îmi dau seama prin ce trec ei, mă pun în locul lor și mi se pare foarte gravă situația lor. Vreau să cred că nu este adevărat, că este o situație reversibilă. Vreau să cred că am investit într-o prietenie cu un om adevărat. Pentru mine pierderea mare ar fi să se confirme că domnul Cristian Sima este într-adevăr un escroc. Deocamdată îmi este greu să accept deși faptele par să mă contrazică.

Pentru cei care se întreabă ce pierd eu. Este destul de simplu: pierd investiția într-o prietenie” – scrie artistul pe blog.

Marie Rose Mociorniță: Cristian Sima era mitocan și nu voiam să vorbesc cu el. Nu am investit

Fostul director general al Bursei din Sibiu, brokerul Cristian Sima este de negăsit de aproape două săptămâni. O dată cu el ar fi dispărut şi banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă a sa. Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

Până în acest moment nu a fost înregistrată nicio plângere oficială la poliție.

Cristian Sima, fostul șef al Bursei din Sibiu și proprietar al unei firme de brokeraj înregistrată în Insulele Virgine Britanice.

Firma lui Sima făcea tranzacții pe piețele externe.

Surse din piața de capital spun că fostul director ar fi fugit din țară cu câteva milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button