Tu știi să faci corect un test de sarcină? Iată de ce trebuie să ții cont (P)

27 ian. 2023
38 afișări
Tu știi să faci corect un test de sarcină? Iată de ce trebuie să ții cont (P)
Sursă foto: unsplash.com

Probabil că l-ai mai făcut și altă dată sau ai aflat de el de la prietene și cunoștințe. Testele de sarcină sunt cea mai bună modalitate de a depista o sarcină timpurie înainte de a merge la medic și sunt utilizate la scară largă de milioane de femei începând cu anii 70.

Deși producătorii promit o precizie de peste 99 % a testelor în depistarea hormonului sarcinii, gonadotropină corionică umană (HCG), în realitate statisticile arată o acuratețe de numai 75 % (sursa). Rezultate false ori neconcludente se pot obține prin utilizarea necorespunzătoare a testelor, fără a respecta instrucțiunile din kit. Tu știi să folosești corect un test de sarcină? Iată mai jos câteva aspecte de care ar trebui să ții cont dacă dorești un rezultat precis! Dacă ai în fața ochilor un test de sarcină pozitiv, mergi cât mai curând la medic pentru confirmare și pentru a putea beneficia de monitorizarea sarcinii și de măsurile de protecție timpurie pe care ginecologul ți le va indica.

De unde iei un test de sarcină?

Poți găsi un test de sarcină la orice farmacie sau poți cumpăra un test de sarcină online comandându-l de pe marile platforme comerciale și îl poți primi la domiciliu. Nu te întreba prea mult cât costă un test de sarcină. La căutarea test de sarcină preț vei găsi rezultate cu variații între 4 lei și până la 30 de lei, dacă dorești un dispozitiv mai performant care să îți spună și în câte săptămâni ești însărcinată.

Ce trebuie să verifici când intri în posesia testului de sarcină? Dispozitivul de testare trebuie să fie în termenul de valabilitate, iar cutia trebuie să fie intactă, sigilată. În al doilea rând, citește cu atenție instrucțiunile!

Când se face testul de sarcină?

Momentul în care se face un test de sarcină este un aspect foarte important. Testele de sarcină negative indică, în cele mai multe cazuri, că nu ești însărcinată. Poți obține însă și un test fals negativ dacă ai făcut testul prea devreme. Secreția hormonului HCG se produce după implantarea în uter a embrionului, între 6 și 12 zile după ovulație.

Cel mai bine este să faci testul la câteva zile după ce ți-a întârziat menstruația pentru a fi sigură că testul depistează prezența HCG în urină. De asemenea, în instrucțiunile multor teste de sarcină se recomandă a fi folosită prima urină de dimineață, care este mai concentrată, pentru rezultate concludente.

Alte aspecte esențiale

  • Folosește testul de sarcină exact cum scrie în instrucțiuni! Unele teste necesită urinarea direct pe băț. Ține bățul în urină atâta timp cât se cere! Altele necesită un vas de colectare. Picură cu pipeta numărul de picături menționat!
  • Citește testul exact la momentul indicat, pe ceas! Mai devreme pot apărea linii de evaporare care să te inducă în eroare. Prezența celor două linii viu colorate indică un test de sarcină pozitiv. Dacă ai dubii, poți găsi pe Net poze cu teste de sarcină pozitive.
  • Confirmă întotdeauna un rezultat pozitiv la medic! O examinare vaginală și o ultrasonografie timpurie îți vor confirma că ești însărcinată și dacă există toate condițiile necesare pentru dezvoltarea sarcinii.
Cookies