Tu știi când expiră? Din 27 aprilie, șoferii din România pot fi anunțați prin email că le expiră rovinieta

15 apr. 2022
272 afișări
Tu știi când expiră? Din 27 aprilie, șoferii din România pot fi anunțați prin email că le expiră rovinieta
Tu știi când expiră? Din 27 aprilie, șoferii din România pot fi anunțați prin email că le expiră rovinieta. Sursa foto: Pexels

O veste bună pentru uituci și nu numai. Șoferii din România pot fi anunțați prin mail că le expiră rovinieta. Măsura intră în vigoare în data de 27 aprilie.

Din 27 aprilie șoferii din România pot fi anunțați prin mail că le expiră rovinieta

Începând cu sfârșitul lunii aprilie, șoferii vor putea alege dacă își doresc să fie notificați pe mail că le expiră taxa de drum. Astfel, vor putea să-și lase adresa de mail în momentul în care achită rovinieta.

Ministerul Transporturilor a introdus această facilitate pentru a crește încasările la buget, dar și pentru reducerea numărului șoferilor care uită să își înnoiască taxa de drum.

Indiferent de scopul deplasării – concediu sau muncă, șoferii din România trebuie să se asigure înainte de plecare că au plătit rovinieta. Problema, până acum, era că mulți șoferi uitau să achite taxa de drum și riscau să fie amendați. Începând cu data de 27 aprilie 2022 (miercuri), scuza aceasta nu poate fi folosită.

Notificare pentru expirarea rovinietei

Reprezentanții din cadrul Ministerului Transporturilor au anunțat că, începând cu sfârșitul lunii aprilie, șoferii pot cere să primească o notificare pentru expirarea taxei de drum.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR a declarat pentru digi24 că această măsură este o facilitate pentru șoferii uituci, dar nu este un lucru obligatoriu. Șoferii care își vor lăsa adresele de mail vor fi notificați că le expiră taxa de drum într-o anumită perioadă.

În fiecare an, pentru că nu au plătit rovinieta, sute de mii de șoferi primesc amenzi care sunt cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei.

Din 2015 și până în 2021 mai mult de 4 milioane de români au fost sancționați pentru neplata rovinietei. Cei mai puțin amendați au fost 2015 – puțin peste 350 de mii, iar cei mai mulți șoferi au fost amendați în 2021 – peste 700 de mii.

Din anul 2015 și până în anul 2021, alți aproape un milion de șoferi au fost nevoiți să plătească amenda pentru că nu au plătit taxa de pod de la Fetești.

Cookies