Fotografie istorică pentru București, făcută pe Calea Victoriei: Tu ești traficul

de:
25 apr. 2014
4 Afișari
Fotografie istorică pentru București, făcută pe Calea Victoriei: Tu ești traficul

Evenimentul s-a derulat în cadrul campaniei Tu ești traficul, menită să evidențieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban.

Proiectul este realizat de Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică, OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), și ActiveWatch, ca parte a proiectului Drumuri Verzi București (DVB).

Fotografia – realizată de fotograful Cristian Vasile (București Optimist) rezumă, în 3 cadre, spațiul ocupat, pe aceeași stradă, de 60 de persoane care folosesc 3 mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun și bicicleta. Fotografia a fost recreată printr-un efort comun ce a implicat o echipă de peste 120 de persoane, voluntari care au răspuns apelului Comunității Bicicliștilor din București pentru a apărea în cele 3 cadre ale fotografiei, ca șoferi, bicicliști sau călători cu mijloacele de transport în comun.

Tronsonul de pe Calea Victoriei cuprins între Bdul Regina Elisabeta și Splaiul Independenței a fost închis circulației autovehiculelor între orele 10.00 și 11.00. 

Cookies