Tu cum îți încălzești locuința? Descoperă 5 soluții de încălzire a casei (P)

24 dec. 2021
69 Afișari
Tu cum îți încălzești locuința? Descoperă 5 soluții de încălzire a casei (P)
Tu cum îți încălzești locuința? Descoperă 5 soluții de încălzire a casei

Centrala termică reprezintă alegerea potrivită pentru cei care nu se pot baza permanent pe sistemul centralizat și care vor să își reducă costurile cheltuielilor. Atunci când temperaturile scad, cei care sunt conectați la sistemul de încălzire general nu își pot seta temperatura în casă. Mai mult disconfortul crește atunci când apar probleme din punct de vedere tehnic pe rețea sau se fac lucrări constant, iar distribuitorii de energie termică întârzie cu soluționarea problemelor.

Pentru mulți români, toate aceste lucruri vin la pachet cu explozia costurilor pentru încălzire, care au înregistrat în ultima perioadă creșteri semnificative. Totuși, există măsuri pe care le poți lua! Dacă vrei să vezi care sunt aceste citește în continuare acest articol.

Descoperă ce trebuie să știi pentru a-ți încălzi locuința eficient

Izolează locuința

În timpul iernii, în proporție de 23-35% din căldură unei locuințe neizolate se pierde prin acoperiș și pereți. Pentru a-ți menține casa caldă iarna și rece vara, merită să investești în izolare. Astfel îți vei reduce cheltuielile facturilor pe timp de iarnă, iar pentru sezonul cald nu va mai fi nevoie să investești într-un aer condiționat.

Folosește covoare și perdele

Dacă ai podele dure și reci ia în considerare acoperirea acestora cu covoare. De asemenea, perdelele te vor ajuta să menti cald iarna și răcoros vara. Specialiștii spun că 40% din căldură poate fi pierdută prin ferestre.

Securizează aerisirea

Verifică dacă în casă există zone cu crăpături și izolează-le. Acestea pot fi o sursă de aer rece nedorită care să scadă cu ușurință temperatura casei tale. De multe ori, acele crăpături sunt în zona ușilor și a geamurilor. Folosește materiale de bricolaj de calitate pentru a acoperi acele goluri.

Curăță caloriferele

Praful și murdăria se pot depune și în interiorul caloriferelor, iar acest lucru poate afecta funcționarea corectă a acestora. Astfel costurile facturilor tale vor crește din cauza încălzirii necorespunzătoare.

Investește într-o centrală de calitate

Centralele de calitate sunt eficiente energetic, adică ele consumă cu 20% mai puțin decât o centrala veche. Dacă vrei să reduci costurile facturilor, te poți bucura de o gamă largă de centrale de la Shop-einstal, cunoscuți pentru calitatea produselor oferite la prețuri avantajoase.

Oricare din sfaturile de mai sus te poate ajuta să faci economii mari la facturile de energie termică. Pentru a avea garanția unei ierni liniștite, schimba centrala cu una din oferta magazinelor de specialitate și încălzește-ți locuința cât vrei sau când vrei. Ai o gamă largă de produse din care poți alege, în funcție de nevoile tale, dar și de buget. Profita acum de ofertele de sezon și nu rata cele mai mici prețuri!

Sursa foto: pexels.com

Cookies