ARHIVA B365

Tsipras MENŢINE REFERENDUMUL şi îi îndeamnă pe cetăţenii greci să nu voteze în favoarea reformelor

CRIZA DIN GRECIA. „Un vot negativ la referendum nu va fi un vot pentru părăsirea Europei, ci pentru o revenire la valorile europene”, a declarat Tsipras.

„Un vot negativ nu va însemna o rupere de Europa, ci ar exercita presiuni mai puternice pentru un acord viabil din punct de vedere economic”, a subliniat Tsipras, avertizând însă că o ieşire a Greciei din zona euro ar avea „consecinţe dezastruoase”, notează businessmagazin.ro.

CRIZA DIN GRECIA. „Vă cer să votaţi «nu» în privinţa planului de asistenţă financiară şi «da» perspectivelor găsirii unei soluţii viabile”, a subliniat Tsipras, lansând parctic un semnal ambiguu privind referendumul.

Grecia a intrat marți în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional (FMI) după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro, a anunțat instituția de la Washington, citată de AFP.

CRIZA DIN GRECIAPotrivit unei scrisori trimise de primul ministru al Greciei, marţi noapte, către Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană, şi obţinută de Financial Times, Tsipras va accepta condițiile impuse de creditori.

Vezi şi: CRIZA DIN GRECIA. Tot ce trebuie să știi dacă îți petreci vacanța în Grecia în această vară

           Agenția Fitch plasează 4 bănci grecești, prezente și în România în „incapacitate parțială de plată”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button