Trupul neînsufleţit al canotoarei incendiate de soț a fost ridicat de la INML

de:
06 aug. 2013
0 Afișari
Trupul neînsufleţit al canotoarei incendiate de soț a fost ridicat de la INML

Familia Oanei Albu a ridicat trupul tinerei de la Institutul de Medicină Legală din Capitală, după ce medicii au terminat autopsia. Concluzia oficială a specialiştilor: fosta campioană la canotaj a murit din cuza arsurilor grave, pe aproape 75% din suprafaţa corpului, conform RTV.

Pe 19 iulie, soţul fostei canotoare, Gabriel Albu, s-a oprit, la ieşirea de la serviciu, într-un local în care a consumat mai multe beri. Ajuns acasă, el s-a certat cu tânăra canotoare, nemulţumit că părinţii ei refuzau să le facă acte pe casa în care locuiau. Iniţial, bărbatul a ameninţat că dă foc casei, dar s-a răzgândit în doar câteva clipe. Astfel, el a stropit-o pe femeie cu benzina din canistra pe care o folosea pentru scuterul pe care îl conducea şi a declanşat o brichetă, femeia arzând ca o torţă în faţa sa. Casa a fost, de asemenea, cuprinsă de flăcări, în timă ce bărbatul a fugit.

Oana Albu a fost transportată cu un elicoper SMURD la Bucureşti, unde medicii au mai putut doar să-i prelungească agonia. Femeia s-a aflat în comă indusă, însă medicii nu a putut să intervină chirurgical din cauza gravităţii arsurilor.

„Nu s-a putut interveni chirurgical la ea. Cu excepţia inciziilor. O operaţie de mare amploare nu a putut fi făcută din cauza stării generale grave”, a declarat Adrian Stănculea, medicul specialist de la Spitalul de Arşi.

Oana Albu, fosta campioană la canotaj, va fi înmormântată joi, în satul natal. 

Gabriel Albu este arestat preventiv şi va fi pus sub acuzare pentru crimă. El a fost consultat de psihiatri la Spitalul de la Socola, specialiştii stabilind că avea discernământ în momentul în care şi-a incendiat soţia.

Cookies