Trupe din Belarus au intrat în Ucraina. Invazia e anunțată de Parlamentul de la Kiev

01 mart. 2022
521 Afișari
Trupe din Belarus au intrat în Ucraina. Invazia e anunțată de Parlamentul de la Kiev
Trupe din Belarus au intrat în Ucraina. Invazia e anunțată de Parlamentul de la Kiev

Agresiunile militare din Ucraina par să devină tot mai violente. După ce ieri kilometrii întregi de convoaie militare rusești se deplasau spre Ucraina, astăzi trupe din Belarus au intrat pe teritoriul țării. Anunțul a fost făcut de Parlamentul de la Kiev.

Trupe din Belarus pe teritoriul Ucrainei

Conform unui anunț făcut pe Telegram de către Parlamentul de la Kiev marți, 1 martie 2022, trupe militare din Belarus au pătruns în jurul orelor prânzului pe teritoriul ucrainean, după cum transmite publicația Kiev Independent. Prin anunțul oficial, Parlamentul a informat că trupele militare au intrat în țară prin regiunea Chernihiv.

Aleksandr Lukașenko anunțase doar cu câteva ore înainte că nu va trimite trupe către Ucraina. Lukașenko a susținut că armata belarusă nu va lua parte la acțiunile militare și că nu a luat parte nici în trecut, chiar dacă el este unul din aliații lui Vladimir Putin.

„Putem dovedi asta oricui. Nu intenționăm să participăm la această operațiune specială în Ucraina în viitor.”, a declarat Aleksandr Lukașenko.

Atacurile rusești continuă

În timpul nopții de luni spre marți, în orașele Kiev și Harkov, atacurile armatei rusești au continuat. Cu toate că a fost atacată zile la rând, capitala Kiev continuă să reziste rușilor. În urma bombardamentelor din orașul-cheie Harkov au fost distruse mai multe substații ce distribuiau apa curentă și energia electrică. După cum a anunțat primarul orașului, Ior Terekhov, conform G4Media.

Membrii ai Congresului american au primit informații cu caracter secret de la specialiștii din domeniul apărării. Cu toate ca aceste informații nu trebuie divulgate, senatorul republican Lindsey Graham a precizat că „Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar” și că există riscul real ca trupele armatei rusești să urmeze politica „pământului pârjolit”.

Cookies