ȘTIRI

Trupa Voltaj, despre concertul Meci de box: Va fi o mare NEBUNIE!

Cât de mult s-a schimbat Voltaj(ul) în ultimii 16 ani, din punct de vedere muzical?

Ceea ce am incercat, cu fiecare single şi fiecare album, a fost să păstrăm un sound actual. În rest, există câteva elemente care s-au păstrat de-a lungul timpului.

Călin Goia spunea într-un interviu că, la piesele trupei, lumea știe încă de la primele acorduri că e una marca Voltaj. E vreo piesă despre care n-ați putea să spuneți asta?

Nu cred. Anumite persoane ar spune că piesele seamănă între ele, noi spunem ca e vorba de stil. Şi e foarte important să ai o identitate şi muzica ta să fie recognoscibilă, încă de la primele acorduri. Am abordat teme de dragoste, împlinită sau nu, de viaţă, de prietenie, am compus balade sau piese imn… dar toate au un element comun: stilul Voltaj.

Mulți artiști români, care sunt de mult timp în branșă, s-au aliniat modei muzicale de la un moment dat și au scos piese care nu le erau neapărat caracteristice. Credeți că sacrificiul ăsta e necesar?

Nu neapărat. Dar e foarte important, dacă vrei să ai o viaţă scenică lungă, să te adaptezi vremurilor, asta neînsemnând, neapărat, un compromis. Există trupe care nu au vrut să schimbe nimic, cântând exact în acelaşi fel, chiar şi după 10 ani. Sau muzica se schimbă şi cred că e important să ţii pasul cu această schimbare, dar să nu îţi pierzi identitatea, mesajul şi calitatea muzicii.

Publicul pentru care cântați s-a schimbat între timp? Sau cei care fredonează „Ca la 20 de ani” sunt cei care au acum 30?

Generaţiile s-au schimbat în faţa noastră, dar o piesa ca „20” va rămâne actuala. Cei care împlinesc acum 20 de ani o vor asculta la petrecerea lor, cei care au acum 30 de ani o să-şi aminteasca cum e la 20… şi o vor asculta.

Ce pregătiți pentru concertul de pe 20 martie?

O mare NEBUNIE! Scena va fi amplasată în mijlocul sălii, precum un ring de box, fapt care face totul cu mult mai dificil, din punct de vedere tehnic… dar va fi spectaculoasă! Lasere, pirotehnie, scene mobile şi invitaţi surpriză, de mare angajament… două ore de concert la care ai ce vedea, chiar dacă nu esti neapărat un fan Voltaj.

Şi, pe mai departe, ce planuri aveţi?

Încă nu ne-am facut alte planuri. Până pe 20 martie, când va avea loc concertul nostru „Meci de box”, la Sala Polivalentă, repetăm zilnic şi ne stresăm cu toate celelalte probleme, care apar la un spectacol de anvergură… pentru că acest concert este produs de la A la Z de către Voltaj.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button