Trupa Editors va urca pe scena Summer in the City din București. Vor cânta melodii de pe noul album: „Suntem bucuroși să revenim în România”

11 aug. 2023
189 Afișari
Trupa Editors va urca pe scena Summer in the City din București. Vor cânta melodii de pe noul album: „Suntem bucuroși să revenim în România”
Trupa Editors va urca pe scena Summer in the City din București. Vor cânta melodii de pe noul album: „Suntem bucuroși să revenim în România” | Sursa foto: DD East Entertainment

Trupa rock Editors se alătură lineup-ului festivalului Summer in the City, ce va aduce un val de energie, muzică brit-pop-rock și indie pe data de 19 august. Cunoscută pentru sunetul intens și unic, trupa britanică revine în țară cu noul lor single „Heart Attack”, lansat în premieră anul acesta.

Editors vor cânta pe scena Summer in the City

Editors se alătură lineup-ului festivalului Summer in the City. Iată ce spun organizatorul evenimentului, compania DD East Entertainment și Marcel Avram:

Suntem entuziasmați să îi avem pe Editors în line-up-ul festivalului Summer in the City. Trupa aduce cu un sunet inconfundabil și o energie captivantă. Suntem bucuroși să-i întâmpinăm pe scenă și să le oferim fanilor noștri din România o experiență muzicală de neuitat.

Vocea tulburătoare a lui Tom Smith dă viață versurilor pasionale și obsesive ale piesei „Heart Attack”, definind astfel stilul muzical Editors și pregătind publicul pentru o experiență unică la Summer in The City, pe 19 august, în Piața Constituției.

Pentru videoclipul piesei, cei din trupa Editors au colaborat cu o echipă tehnică ce a utilizat Inteligența Artificială pentru a crea o experiență vizuală de impact, se arată într-un comunicat.

Declarația lui Tom Smith, solistul trupei rock:

Suntem bucuroși să revenim în România, unde suntem întâmpinați mereu cu entuziasm și căldură de către fanii noștri. Cu noul album și cu Blanck Mass alături de noi, suntem nerăbdători să împărtășim această experiență muzicală unică cu publicul din București și să aducem ceva nou și special pe scena Festivalului Summer in the City.

Editors | Sursa foto: DD East Entertainment
Editors | Sursa foto: DD East Entertainment

Istoricul trupei Editors

Trupa Editors are o carieră impresionantă de 17 ani, în care au explorat diferite direcții muzicale. Au rămas în permanență într-o continuă evoluție artistică.

Toate cele 6 albume de studio ale trupei s-au clasat în top 10 din Marea Britanie, dintre care 2 au ajuns pe locul 1. Melodia de debut, „The Back Room”, a fost nominalizată la prestigiosul premiu Mercury Prize.

Trupa a fost cunoscută inițial ca Pilot, ca mai apoi să-și schimbe numele în The Pride și Snowfield. În cele din urmă, membrii trupei s-au hotărât să se mute în Birmingham, sub titulatura care i-a consacrat, cea pe care o au și astăzi, Editors.

La început, grupul era format din patru studenți care s-au cunoscut la Universitatea Staffordshire din Stafford:

  • Tom Smith (voce, chitară, clape),
  • Russell Leetch (bas),
  • Ed Lay (tobe),
  • Chris Urbanowicz (chitară).

După plecarea lui Chris în 2012, Justin Lockey și Elliott Williams s-au alăturat trupei pentru concertele lor live și au participat la înregistrarea celui de-al patrulea album.

Din acel moment și până în prezent trupa Editors este formată din Tom Smith (voce, chitară, pian), Russell Leetch (bas, sintetizator, backing vocal), Ed Lay (tobe, percuție), Justin Lockey (chitara principală), Elliott Williams (sintetizator, chitare și backing vocal) și Benjamin John Power (compozitor).

Premii și recunoaștere internațională

Editors sunt recunoscuți pentru piesele lor, iar succesul în rândul fanilor a fost înregistrat încă din anul 2005, când și-au lansat albumul de debut, „The Back Room” ce conținea hiturile „Munich” și „Blood”, piese recunoscute pentru calitatea lor și premiate.

Succesul a continuat și pentru materialul muzical „An End Has a Start”, apărut în anul 2007, album care a ajuns pe primul loc în UK Album Chart și le-a adus o nominalizare la BRIT Awards pentru cea mai bună trupă britanică. Un mare succes a fost și „The Weight of Your Love”, lansat în 2013.

De asemenea, muzica Editors a fost pe coloana sonoră a Twilight Saga, iar trupa a câștigat și mai mulți fani. Pe lângă albume premiate și aprecieri, trupa Editors s-a bucurat constant de turnee sold-out și de apariții în cadrul multor festivaluri.

În cadrul festivalului Summer in the City, Editors vor susține un concert spectaculos, în care vor prezenta atât hiturile lor consacrate, cât și noile piese de pe albumul lor lansat de curând, „EBM”.

Evenimentul promite să fie unul plin de emoție, conexiune și descoperiri muzicale surprinzătoare.

Printre partenerii media Summer in the City se numără și B365.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies