Trump avea o parolă la Twitter pe care o putea sparge și copilul tău de a V-a! Cum a fost aflată

17 dec. 2020
101 Afișari
Trump avea o parolă la Twitter pe care o putea sparge și copilul tău de a V-a! Cum a fost aflată

Lui Donald Trump i-a fost spart contul de Twitter în luna octombrie, în ciuda faptului că Washingtonul și rețeaua socială au negat această informație. Dar procurorii olandezi care au cercetat un caz de infracțiune cibernetică, au confirmat acest lucru, potrivit The Guardian.

Autoritățile olandeze au declarat că hackerul doar a ghicit parola lui Donald Trump și că nu a întreprins acțiuni malițioase în momentul în care a intrat pe contul acestuia, așa că nu va fi pus sub acuzare, conform Digi24.

Ce parolă avea Donald Trump la Twitter?

Victor Gevers a reușit să se logheze cu contul de Twitter al fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, în data de 16 octombrie, după ce a ghicit parola ca fiind „maga2020!”, acronimul sloganului de campanie de la alegeri al acestuia – „Make America Great Again”, relatează presa olandeză, potrivit Digi24.

Gevers a recunoscut public, în luna octombrie, că se poate loga la contul de Twitter al lui Donald Trump, după ce i-a ghicit parola și a declarat că președintele nu folosește măsuri de securitate precum autentificarea în 2 pași. Olandezul spune că a putut să citească mesajele personale ale președintelui american sau chiar să schimbe elemente ale profilului său, conform Forbes.

Potrivit Digi24, Casa Albă a negat informațiile cu privire la spargerea contului lui Donald Trump, iar Twitter a precizat că nu a descoperit elemente care să le dea de bănuit că altcineva ar fi accesat contul.

Victor Gevers a fost felicitat de Secret Service

În vârstă de 44 de ani, Gevers a anunțat imediat autoritățile de faptul că poate accesa contul de Twitter al lui Trump. În cele din urmă, Secret Service l-ar fi contactat și i-ar fi mulțumit pentru informarea cu privire la breșa de securitate.

Procurorii olandezi au confirmat că „hackerul a reușit să penetreze contul de Twitter al lui Trump”, dar spun că acesta a acționat ca un „hacker moral”, deci nu poate fi pus sub acuzare sau pedepsit, deși astfel de acțiuni reprezintă infracțiuni. Investigația olandeză a fost realizată cu ajutorul echipei pentru infracțiuni cibernetice a poliției, iar hackerul și autoritățile americane au fost informați cu privire la rezultatele anchetei, conform Digi24.

Într-un studiu despre parole, cele mai populare au fost „123456” și „password”. Concluzia este că oamenii caută cele mai simple parole pentru că sunt ușor de reținut, iar securitatea conturilor lor este mai puțin importantă.

Cookies