BAZAR

Trucuri pentru a avea o viteză mai mare la internet

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este că semnalului Wi-Fi îi este foarte greu să ajungă în toate camerele locuinţei. Pentru ca semnalul să fie puternic în toate camerele, este nevoie de un impuls mai puternic al semnalului.

Ce trebuie să știi: 

1. La exterior optează pentru modemuri mobile sau transformă telefonul în hotspot

Dacă doreşti să lucrezi sau să te conectezi la internet când mergi în excursie la munte sau undeva în pădure, în funcţie de planul tarifar, dacă ai internet nelimitat pe dispotitivul mobil, poţi transforma smartphone-ul în hotspot.

În acest fel, mai multe dispozitive se pot conecta la conexiunea de internet a smartphone-ului, mai ales că majoritatea dispozitivelor de acum au conexiune 4G, astfel viteza este garantată.

O altă opţiune este modem-ul portabil, de buzunar, care oferă conexiune 4G şi o bandă mult mai mare, pentru un număr considerabil de dispozitive. Aceste modemuri portabile, de buzunar, nu sunt foarte scumpe, iar abonamentul lunar nu depăşeşte un abonament standard de date mobile.

Extinderea semnalului Wi-Fi de la router-ul wireless, pentru a asigura un perimetru mai mare, este un pic mai complicată.

2. Poziţionarea router-ului este importantă

Lucrul de bază, pentru ca semnalul să fie distribuit uniform în toată locuinţa, este ca routerul să fie amplasat în centrul casei.

Este evident că vei avea un semnal mai puternic în locurile care sunt mai apropiate de router, semnalul scăzând pe măsură ce te îndepărtezi de acesta.

De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că puterea semnalului este influenţat de mai multe bariere din casă. Zidurile groase afectează foarte mult puterea semnalului.

Citeşte mai departe pe noobz.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button