LA MINE-N CARTIER

Cât câştigă cerşetorii, cu cioturi false şi bebeluşi din cârpe

Poliţiştii locali atrag atenţia că în cele mai multe cazuri, cerşetorii folosesc diferite trucuri pentru a impresiona şi a sensibiliza: de la păpuşi care simulează bebeluşi, la deficienţe locomotorii nereale sau poveşti bine ticluite. Membre disimulate sub haine astfel încât să sugereze o amputare, mişcări nefireşti ale corpului care să indice un handicap, diverse certificate medicale false, toate reprezintă recuzita cu care cerşetorii storc bani de la trecătorii miloşi.

Pe lângă amenzile pe care le dau celor care practică cerşetoria, politiştii locali împart pe principalele artere ale sectorului 1 şi materiale informative prin care îndeamna populaţia să nu mai ofere bani sau alte bunuri cerşetorilor. Din cercetările poliţiştilor locali rezultă că, prin escrocherii precum cele prezentate mai sus, cerşetorii ajuns să câştige şi peste 1.000 de lei pe zi, o sumă absolut impresionantă.

Cerşetoria este în realitate o ”afacere” profitabilă ce poate aduce zilnic câştiguri impresionante chiar şi de peste 1.000 lei/zi. Oferind bani cerşetorilor, chiar dacă sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui fără voia ta la încurajarea şi menţinerea acestui fenomen”, se arată într-un cumunicat al Primăriei Sector 1.

Luna trecută, B365.ro a oferit in exclusivitate o serie de imagini cu un copil-manechin folosit la cerşetorie în zona Spitalului Universitar. Vezi materialul aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button