ȘTIRI

Trucul care te ajută să adormi în mai puţin de un minut

Această metodă a fost dezvoltată de practicianul wellness, absolvent al Hardvard, dr. Andrew Weil, care studiază meditaţia, respiraţia, şi cumpoate fi folosită aceasta pentru a contracara stresul. Este uşor de pus în practică.Inspiri pe nas 4 secunde, îţi ţii respiraţia 7 secunde şi expiri pe gură 8 secunde. Aceasta a explicat că această procedură îţi scade ritmul inimii şi creşte chimicalele eliberate în creier care te calmează, scrie noobz.ro.

Este normal să fii sceptic la început, dar când nu te ia deloc somnul şi mai ai 4 ore până să te trezeşti, merită să o încerci. După 4-5 repetări vei vedea cum te cuprinde starea de somnolenţă şi vei adormi ca un prunc.

Acest exerciţiu este bun nu numai pentru a adormi, ci şi pentru momentele în care suntem stresaţi, întrucât sistemul endocrin eliberează adrenalină prin glandele suprarenale.

Folosind aceast exerciţiu de respiraţie contracarezi efectele naturale ale adrenalinei, iar corpul tău este forţat să încetinească pulsul. Pur şi simplu nu are de ales. La început s-ar putea să te simţi inconfortabil, dar pe parcurs te vei obişnui. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button