Trotuarul rulant de la Podul Basarab: în 2 minute ajungi la Gară, de 6 luni așteaptă inaugurarea

de:
01 mart. 2013
15 Afișari
Trotuarul rulant de la Podul Basarab: în 2 minute ajungi la Gară, de 6 luni așteaptă inaugurarea

La o vizită la trotuarul care ar fi trebuit să transporte până la 6.000 de persoane pe oră, în doar 2 minute de la Gara de Nord la Pasajul Basarab, constatăm că acesta a fost finalizat, dar pus în conservare. Intrarea pe benzile rulante este blocată de un gard atât la capătul dinspre Gara de Nord cât și la capătul dinspre stația de metrou de la Pasajul Basarab. „Din câte știu ar fi trebuit inaugurat luna asta, dar acum nu știu. Lucrarea e gata, mai trebuie doar să scoate gardurile și să dea drumul oamenilor să meargă pe el”, ne spune paznicul. Pe lângă trotuar zac mai multe balize de plastic, iar pe traseu trotuarul are două puncte de discontinuitate, unde călătorii vor trebui să meargă câțiva metri de pe un segment al trotuarului rulant pe altul.

Lucrările de montaj au fost finalizate încă din luna august, însă diverse probleme au amânat inaugurarea. La începutul lunii decembrie, reprezenentanții municipalității precizau pentru B365.ro că a rămas de încheiat doar contractul cu ENEL pentru a racorda trotuarul rulant la rețeaua de energie electrică. O lună mai târziu însă, primarul Sorin Oprescu declara că întârzierea inaugurării se datorează mersului greu al lucrărilor la parcarea construită sub Pasajul Basarab, întrucât se dorește inaugurarea concomitentă a ambelor lucrări. „Aștept să se termine și partea de parcare. A durat nepermis de mult să avem o aprobare de a da cu o vopsea specială, interplanetară (o vopsea rezistentă la foc n.r.). Cum se încălzește afară puțin, dăm drumul la amândouă”, anunța primarul Sorin Oprescu cu o lună în urmă.

Trotuarul rulant face parte din stația intermodală Basarab și asigură legătura dintre Gara de Nord și Gara Basarab, rețeaua de metrou și mai multe rute de autobuze și tramvaie. Aceasta este cea mai mare din ţară şi reuneşte o linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou, 2 gări de cale ferată la care se adaugă spaţii special amenajate pentru taxiuri şi 2 autogări pentru transport intern şi internaţional. Staţia are două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu.

Cookies