ARHIVA B365

Trotuarul din Piaţa Romană, ticsit de maşini parcate ilegal. GALERIE FOTO

Aproape zilnic, pe trotuarul de la Piaţa Romană sunt parcate numeroase autoturisme, deşi Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor, a montat bile de fier de mari dimensiuni pentru a împiedica accesul şoferilor pe trotuar. Maşinile parcate ilegal blochează complet uneori chiar şi drumul de acces în spatele staţiei de autobuz.

Mai mult, în ultima perioada trotuarul a fost ocupat şi de tarabele comercianţilor de mărţişoare, care au îngreunat astfel accesul pietonilor pe trotuar.

Imaginile cu maşinile parcate ilegal pe trotuarul de la Piaţa Romană au fost postate de utilizatorul EduardSA pe forumul skyscrapercity.com.

Problema maşinilor parcate ilegal pe trotuarul de la Piaţa Romană nu este nouă. Astfel, după cum B365.ro a arătat anterior, încă din luna februarie a anului trecut rotuarul a fost distrus, înainte de finalizarea lucrărilor, de şoferii care parchează ilegal. Din acest motiv, compania care execută lucrările la trotuarul de la Piaţa Romană a schimbat plăcile recent montate cu altele noi. Cum lucrarea nu a fost recepţionată de Primăria Municipiului Bucureşti, toate cheltuielile pentru schimbarea plăcilor sparte cu altele noi au fost suportate de compania care execută lucrările în această zonă, potrivit lui Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor Bucureşti. Mai multe detalii şi galerie foto AICI.

În prezent, pe Bd. Magheru se reabilitează din nou trotuarul. Prima bandă de pe sensul de mers dinspre Universitate spre Romană a fost blocată și delimitată pentru a trece pietonii, iar pe trotuar muncitorii îndepărtează vechiul asfalt foarte deteriorat și îl înlocuiește cu noi plăci de granit. Acesta este al treilea an consecutiv în care se reabilitează trotuarul pe Bd. Magheru. Dacă în 2013 au fost reabilitate trotuarele din zona Magazinului Eva și de la Piața Romană, acum se lucrează pe trotuarul cuprins între strada Arthur Verona și strada George Enescu. Mai multe detalii AICI.

Procesul de reabilitare a trotuarelor din centrul Capitalei a început încă din vara lui 2012. Dupa o învestiţie de 7,6 milioane de lei, la doar câteva luni distanţă trotuarul de pe Bulevardul Magheru s-a deteriorat vizibil: piatra albă cu care a fost pavat s-a înnegrit, pavajul a fost spart, iar stâlpişorii au început să cadă. Ulterior, lucrările de refacere a trotuarelor din centrul Capitalei au fost blocate luni bune, la puţin timp de la începerea lor, spre disperarea miilor de pietoni care circulau frecvent prin zona.

În primăvara lui 2013, reprezentanţii Administraţiei Străzilor au anunţat că trotuarele din centrul Capitalei vor fi reorganizate și modernizate printr-un proiect amplu al Municipalității. „Proiectul vizează în total 24 de intersecții, în cadrul unui acord cadru semnat pe 4 ani”, a declarat anterior, pentru B365.ro, Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor, instituția care derulează lucrările, subordonată Primăriei Capitalei.

Citeşte şi: Bulevardul Magheru, amenajat în bătaie de joc: Jardiniere și reclame în loc de copacii lipsă

                Trotuarul de pe Bulevard Magheru, spart pentru lucrări edilitare chiar înainte de inaugurare

                Bd. Magheru a rămas fără spații verzi. La promenadă printre gropi și mașini parcate: GALERIE FOTO

La finele lui 2013 a început şi amenajarea trotuarului de la Piaţa Romană. S-au pus stâlpi noi de iluminat, s-au schimbat dalele şi s-au amplasat şi jardiniere. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button