Trotuarul din fața UMFCD București, ocupat abuziv de mașini. Vrem schimbare: De peste 4 ani situația a rămas neschimbată

10 ian. 2023
1639 Afișari
Trotuarul din fața UMFCD București, ocupat abuziv de mașini. Vrem schimbare: De peste 4 ani situația a rămas neschimbată
Trotuarul din fața UMFCD București, ocupat abuziv de mașini. Vrem schimbare: De peste 4 ani situația a rămas neschimbată. Sursa foto: Facebook/ Vrem schimbare

Trotuarul din fața Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București este ocupat în fiecare zi de mașini parcate abuziv. Situația a fost semnalată grupului civic „Vrem schimbare”. Bucureștenii sunt încurajați să facă sesizări și solicitări pentru eliberarea spațiului public.

Trotuarul din fața UMFCD București, ocupat abuziv de mașini

Un cetățean din București le-a atras atenția celor din grupul civic „Vrem schimbare” în legătură cu trotuarul din fața UMFCD București. Mai exact, spațiul public din fața Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” este ocupat zi de zi de mașini ce sunt parcate abuziv și cu încălcarea legii.

Membrii grupului „Vrem schimbare” s-au documentat și au aflat lucruri utile doar din căutările de pe Google Maps.

UMFCD se află pe Bulevardul Eroii Sanitari 8, București. Potrivit Google Maps, între anii 2014 și 2018, au fost făcute mai multe lucrări la trotuarul din fața universității, dar stâlpișorii anti-parcare nu au mai fost instalați niciodată, iar șoferii au profitat de situație și au reînceput să parcheze ilegal, direct pe trotuar. Situația a rămas neschimbată de mai bine de peste 4 ani.

„Astazi vom transmite sesizari si solicitari pentru eliberarea trotuarelor din fata UMFCD si va incurajam si pe voi sa faceti la fel. Aveti model sesizare in comentarii”, transmite Vrem schimbare într-o postare pe pagina de Facebook.

Trotuarul din fața Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Sursa foto: Facebook/ Vrem schimbare
Trotuarul din fața Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Sursa foto: Facebook/ Vrem schimbare

Bucureștenii sunt încurajați să facă sesizări

Modelul de sesizare realizat de grupul civic „Vrem schimbare”, mai jos:

Personalizati textul sesizarii in functie de situatia pe care doriti sa o semnalizati. Trimiteti e-mail-ul la institutiile care va pot rezolva sesizarea. Adresele de contact ale institutiilor publice le puteti gasi cu ajutorul Google.

Buna ziua,

Numele meu este si locuiesc in Bucuresti.

Va scriu aceasta sesizare pentru a va solicita luarea de masuri pentru eliberarea trotuarului (precum instalare stalpi anti-parcare) din fata Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, de pe strada Eroii Sanitari nr. 8. 

Spatiul pietonal din zona este ocupat abuziv de autoturisme parcare cu incalcarea legii. Traficul pietonal este ingreunat, iar persoanele varstnice, persoanele cu dizabilitati si cu carucior cu copil au dificultati in a se deplasa in siguranta, eficient si confortabil.

Am atasat imagini la aceasta sesizare pe care va rog sa le consultati in procesul dvs. de a lua masurile care se impun pentru a asigura eliberarea spatiului public din fata Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” (strada Eroii Sanitari nr. 8). De asemenea, va solicit sa instalati stalpi anti-parcare pentru a elimina din zona parcarea cu incalcarea legii.

Va rog sa-mi dati un numar de inregistrare la aceasta sesizare, sa-mi raspundeti pe aceeasi adresa de e-mail si sa-mi comunicati ce masuri a luat institutia dvs. referitor la situatia pe care am sesizat-o si masurile pe care le-am solicitat.

Va multumesc mult pentru sprijin,

Cookies