Trotuarul din București pe care se circulă cu mașina ca pe șosea. Practic, Șoseaua Colentina are, pentru unii, și „Banda Trotuar”

21 dec. 2022
11033 afișări
Trotuarul din București pe care se circulă cu mașina ca pe șosea. Practic, Șoseaua Colentina are, pentru unii, și
Trotuarul din București pe care se circulă cu mașina ca pe șosea. Practic, Șoseaua Colentina are, pentru unii, și "Banda Trotuar" | Sursa foto: Felix Costin în grupul "Ești din Sectorul 2"

„Banda Trotuar” pare o invenție, dar este o realitate tot mai clară și mai vizibilă din Sectorul 2 al Capitalei.

Era o vreme – nu foarte îndepărtată – când vedeai, dar rar, cum câte un șofere nerăbdător să mai stea în traficul din București se aventurează cu mașina pe un trotuar la îndemnă.

Dar vremurile acelea au trecut, acum se întâmplă tot mai des, mai ales pe trotuarul de pe Șoseaua Colentina, dintre stația STB de la McDonald’s și intersecția cu Doamna Ghica. Numai în ultimele 48 de ore, în social media au apărut fotografii și înregistrări video cu șoferi care au transformat, practic, trotuarul de acolo în bandă de circulație. Despre un astfel de moment tocmai am scris, poți să vezi imaginile și să citești în articolul de mai jos:

„Banda Trotuar” de pe Șoseaua Colentina

Mașini mai mici, mai mari, scutere – orice poate circula cu îndrăzneală pe acel trotuar. Cu îndrăzneală și firesc de parcă ar fi bandă regulamentară de circulație. Bucureșteanul Felix Costin publică, în grupul de Facebook „EȘTI DIN SECTORUL 2”, imagini cu mașini surprinse când circulă pe trotuar. Și descrie situația din zonă, așa cum o observă el constant:

Pe șoseaua Colentina, între Mc Donald’s și intersecția cu Doamna Ghica, se circulă pe trotuar! Nu doar că se parchează pe trotuar, mai nou se circulă în continuu pe trotuar! Motivația bizonilor care merg pe trotuar este „aglomerația”, uitând să conștientizeze că de fapt ei produc acea aglomerație! O altă motivație a lor este șantierul de la pasajul Doamna Ghica! Păi șantier este și la pasajul construit în timp record de administrația sectorului 4 la intersecția Obregia/Turnu Măgurele! Doar că acolo au pus niște borduri înalte, astfel încât cine vrea să se urce pe trotuar nu poate face acest lucru!

Trotuarul din București pe care se circulă cu mașina ca pe șosea. Practic, Șoseaua Colentina are, pentru unii, și
Mașini care circulă pe trotuar | Sursa foto: Felix Costin în grupul de Facebook „Ești din Sectorul 2”

Un nou pericol public în București: slalomul cu mașina pe trotuar, printre pietoni

Plin de năduf, bucureșteanul se întreabă ce-o fi așa greu să fie puse niște borduri înalte sau niște stâlpișori și pe șoseaua Colentina, iar mesajul său continuă, pe același ton revoltat, către Primăria Sectorului 4:

Este inadmisibil așa ceva! (…) Dacă Doamne Ferește va fi lovit vreun pieton, atunci o să găsiți soluții?  (…) Chiar trebuie să sesizăm tot aici? (…)  Vreți să moară oamenii pe trotuare? Incredibil așa ceva, suntem în sectorul tuturor posibilităților!

În final, bucureșteanul avertizează că va continua să îi monitorizeze pe cei care transformă trotuarul în bandă de circulație:

Eu nu plec în vacanță, stau aici să le arăt zilnic oamenilor în ce hal a ajuns acest sector!  

Îți recomandăm să citeți și:

 

Cookies