Trotuarul de pe Bulevard Magheru, spart pentru lucrări edilitare chiar înainte de inaugurare

de:
26 iul. 2013
3 Afișari
Trotuarul de pe Bulevard Magheru, spart pentru lucrări edilitare chiar înainte de inaugurare

Lucrările de reabilitare de pe Bd. Magheru s-au prelungit mai mult decât ar fi fost termenul iniţial, iar bucureştenii sunt forţaţi să facă slalom printre gropi şi materiale de construcţii. Se pare însă că nici lucrările deja executate nu au viaţă bună. Cu puţin timp înainte de inaugurare, trotuarul proaspăt reabilitat de pe Magheru a fost spart pe o lungime de circa 100 de m de o echipă de muncitori care execută lucrări edilitare. 

Lucrările la trotuarul de pe Bd. Magheru ar trebui finalizate până la sfârşitul verii, conform unui răspuns oficial al Administraţiei Străzilor la solicitarea B365.ro.

Lipsa de coordonare a lucrărilor edilitare cu amenajările de infrastructură este o mare problemă a Bucureştiului. Cazuri asemănătoare s-au întâmplat recent şi pe Bd. Uranus, unde un tronson inaugurat a fost spart pentru lucrări la reţeaua de apă şi canal şi în Piaţa Universităţii, la nici o lună de la inaugurare, când trotuarul a fost spart pentru lucrări la reţeaua de gaze. În încercarea de a evita aceste situaţii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat la începutul lunii iulie un proiect prin care lucrările edilitare vor fi coordonate la nivelul unei comisii din Primăria Capitalei şi încadrate într-un „Program Coordonator Anual”. 

Despre starea deplorabilă în care se găsesc aceste trotuare şi modul haotic în care se efectuează lucrările B365.ro a mai informat în materialele:

• Bulevardul Magheru, amenajat în bătaie de joc: Jardiniere și reclame în loc de copacii lipsă

• Cum arată trotuarul de pe Magheru, la câteva luni după pavare: stâlpişorii cad şi pavajul e spart

• De ce au rămas abandonate trotuarele din centrul Capitalei și arată ca după bombardament

Lucrările sunt executate de firma Luxten, societatea comercială care se ocupă de iluminatul public pe raza municipiului București încă din vremea primarului Viorel Lis, adică din 1997. De numele firmei se leagă mai multe scandaluri referitoare la cheltuirea oneroasă a banilor bucureștenilor.

Cookies