ARHIVA B365

Trotuarul de la Piaţa Romană,distrus de şoferii care parchează ilegal,înainte de terminarea lucrării

Lucrările la trotuarul de la Piaţa Romană sunt aproape de final. Deşi, în urmă cu doar câteva luni, s-au montat dale noi pe trotuar, la finele săptămânii trecute muncitorii au început să schimbe plăcile recent montate cu altele noi. Motivul? Mai multe dale s-au spart din cauza şoferilor care parchează ilegal pe trotuarul de la Piaţa Romană.

Cum lucrarea nu a fost recepţionată de Primăria Municipiului Bucureşti, toate cheltuielile pentru schimbarea plăcilor sparte cu altele noi sunt suportate de compania care execută lucrările în această zonă, spune Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor Bucureşti.

„Lucrările la trotuarul de la Piaţa Romană nu au fost finalizate şi, dacă pe timpul iernii s-au mai deteriorat din acele dale, compania care a câştigat contractul are obligaţia să înlocuiască plăcile sparte şi să aducă lucrarea la stadiul din proiect. Lucrările nu au fost recepţionate, iar compania a înlocuit plăcile respective pe propria cheltuială, nu s-a încheiat un alt contract. Una dintre cauzele deteriorării dalelor este parcarea ilegală pe trotuar. De aceea s-au şi montat stâlpişorii pe marginea trotuarului”, a declarat, pentru B365.ro, Carmen Dincă.

Până în prezent, pe trotuarul dinspre ieșirea de metrou de la Romană s-au montat stâlpi noi de iluminat, s-au schimbat dalele – pe anumite porţiuni s-au pus dale albe şi gri-, s-au plantat pomi, s-au amplasat jardiniere şi s-au montat mingi metalice, asemenea celor de pe trotuarul de la Piaţa Unirii, pentru a-i împiedica pe şoferi să pătrundă pe anumite porţiuni de pe trotuar. În ciuda faptului că pe marginea trotuarului s-au amplasat jardiniere pentru a-i împiedica pe şoferi să parcheze, şoferii bucureşteni au transformat trotuarul de la Piaţa Romană în loc de parcare, după cum B365.ro a arătat aici.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB) a anunţat, anterior, că lucrările la trotuarele din centrul Capitalei trebuie finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. „Toate lucrările de pe Magheru trebuie finalizate, pe ambele părţi, până la sfârşitul lui noiembrie, când vine vremea rea. Bulevardele trebuie să arate bine pe ambele părţi, nu puteam să le lăsăm doar pe jumătate”, a declarat, pentru B365.ro, Carmen Dincă. Însă, aceste lucrări nu au fost recepţionate nici până acum.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion.

Când vine vorba de lucrări la spațiile pietonale, lucrările de până acum efectuate de Primăria Capitalei se impun printr-un ritm lent și un stil defectuos de realizare. Ca exemple amintim prima etapă a lucrărilor de pe Magheru-Bălcescu, trotuarele de la Piața Unirii și lucrările de pe străzile laterale Rosetti sau din spatele Ateneului Român

În cadrul acestui proiect se schimbă și sistemul de iluminat de pe axul central al Bucureștiului, de pe Lascăr Catargiu până în Piața Unirii. Stâlpii de iluminat vechi de zeci de ani ar urma să fie înlocuiţi cu corpuri de iluminat pe LED noi, moderne și nepoluante. Amintim că pentru montarea noilor corpuri de iluminat pe Magheru, muncitorii au spart trotuarele abia reabilitate.

Tot la Piața Romană vor începe în curând și lucrările la pasajul pietonal subteran, care vor dura 15 luni. Pasajul, asemnănător ca principiu cu cel de la Universitate, va avea 5 intrări – două la ASE, una în faţă la coloane, una în faţă la BCR şi una între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia și va fi conectat cu statia de metrou Romana. Conform proiectului, la suprafata vor fi plantaţi 40 de copaci şi se va amenaja o suprafaţă de circa 500 mp de spaţiu verde.

Pentru pasajul pietonal de la Piaţa Romană, Primăria Capitalei va aloca, în acest an, suma de 10 milioane lei, din totalul de 103,8 milioane lei – valoarea actualizată a proiectului.

Vezi aici: Topul investițiilor în infrastructura Capitalei, în 2014

               Cum a fost pedepsit un ŞOFER NESIMŢIT chiar în Piaţa Romană. FOTO


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button