Trotuarele din Sectorul 3 s-au umplut de șobolani, după ce copacii din zona retrocedată a parcului IOR au fost tăiați 🐀 Bucureșteancă: „Aproape te împiedici de ei”

06 feb. 2025
20392 afișări
Trotuarele din Sectorul 3 s-au umplut de șobolani, după ce copacii din zona retrocedată a parcului IOR au fost tăiați 🐀 Bucureșteancă: „Aproape te împiedici de ei”
Trotuarele din Sectorul 3 s-au umplut de șobolani, după ce copacii din zona retrocedată a parcului IOR au fost tăiați 🐀 Bucureșteancă: „Aproape te împiedici de ei” | Sursa foto: B365

Nu erau suficiente nemulțumirile și reproșurile la adresa domnului Negoiță. Pe străzile din Sectorul 3 au început să mișune zeci de șobolani. Odată ce casa rozătoarelor, vegetația din parcul IOR, a fost distrusă, acestea s-au răspândit pe străzi, în căutare de mâncare.

Șobolani pe străzile din Sectorul 3

O locuitoare din Sectorul 3 a sesizat problema și a scris pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”.

Vă scriu despre problema șobolanilor care au ieșit din zona retrocedată a parcului pe trotuare. […] Este o situație de disconfort major să te împiedici aproape de ei sau să încerci să îi ocolești prin traficul de pe șosea. Pentru copii poate fi și periculos dacă se sperie și fug către carosabil. Va rog să adresați această situație cu prioritate, a scris femeia pe Facebook.

Locuitorii spun că șobolanii au început să umble pe străzile din Sectorul 3, în apropierea Parcului IOR, după ce au fost făcute defrișări masive în zona retrocedată. Cele mai afectate zone sunt bulevardul Liviu Rebreanu și strada Constantin Brâncuși.

Odată cu procesul de îndepărtare a vegetației din zona retrocedată au apărut, pe trotuarele bulevardului Liviu Rebreanu și respectiv străzii Constantin Brâncuși, numeroși șobolani care le traversează spre și dinspre carosabil, spun oamenii.

Pe la Diham, situația pare dezastruoasă. Rozătoarele devin musafiri nepoftiți pentru locuitorii de la bloc.

În zona Diham, șobolanii intră în apartamente (3 locatari de la parter ne-am chinuit un an de zile ca să scăpăm de un musafir insistent). Am sunat la primărie și mi s-a ridicat din umeri. În afară de acele inutile cutii gri, nu au altă soluție. A, dacă voiam să ne pună niște pavele pe holul blocului, se rezolva cu prioritate, se plânge o locuitoare din zonă.

Un bucureștean explică de ce s-a ajuns aici. Odată distrusă fauna și dezechilibrat lanțul trofic, nu mai există suficienți prădători pentru șobolani.

Acolo în parc mai erau bufnițe, șerpi, care mai țineau sub control populația de șobolani. Acum dacă au distrus natura, tot natura se răsfrânge asupra noastră. Asta e. Vă urez succes la slalomul printre ei. Ăștia sunt șobolani privați.

Pe grupul de Facebook, oamenii și-au propus să depună mai multe sesizări la Primărie, pentru că sunt convinși că dl. Negoiță și echipa lui de comunicare nu citesc postările de pe Facebook.

Alții spun că dl. Negoiță mai răspunde din când în când la mesajele private sau pe adresa de e-mail de la Primărie. Merită încercat.

Aici puteți vedea harta sesizărilor din Sectorul 3.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies