Trotuarele de pe Calea Floreasca, asfaltate, înainte de introducerea sensului unic pe artera rutieră

08 nov. 2022
3440 afișări
Trotuarele de pe Calea Floreasca, asfaltate, înainte de introducerea sensului unic pe artera rutieră
FOTO: Compania Municipală Trustul de clădiri metropolitane

La aproximativ o lună de când au început lucrările de reabilitare pe Calea Floreasca, s-a turnat un nou strat de asfalt pe trotuare. Artera din centrul Capitalei a intrat din octombrie în ample lucrări de reînnoire a trotuarelor, spațiilor verzi și se va urmări accesul facil al pietonilor, neincomodat de mașini.

Trustul de Clădiri Metropolitane, compania municipală care face parte din Holdingul de societăți comerciale înființate de Consiliul General al Muncipiului București, execută lucrările de pe Calea Floreasca și anunță, pe 7 noiembrie, care este stadiul lor.

Astfel, până acum au avut loc două etape ale lucrărilor de reabilitare, conform Trustului de Clădiri metropolitane:

1. În prima faza au început lucrările de desfacere pavaj, decapări de asfalt vechi și demontarea bordurilor deteriorate.

2️. În următoarea etapă s-au realizat lucrările de remediere a stratului suport din beton și așternea noului asfalt. Înainte de așternerea noului asfalt, toate căminele au fost aduse la cota finită a drumului.

Trustul de clădiri metropolitane mai spune că va ține publicul la curent cu lucrările desfășurate.

Potrivit proiectului de reabilitare a Căii Floreasca, citat de consilierul general Nicorel Nicorescu, pe Calea Floreasca vor fi montați stâlpișori pentru eliberarea trotuarelor de mașini parcate ilegal.

În paralel, Sectorul 1 se va ocupa de amenajarea spațiilor verzii din jurul trotuarelor.

Tot în această perioadă, urmează să fie demarate de către PMB și realizarea sensurilor unice pe aceste artere rutiere, după ce se vor obține ultimele avize de la poliția rutieră pentru demararea acestor marcări.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies