Trotuare cu pantă în Sectorul 6. Sprijin pentru mămicile cu cărucioare și pentru persoanele cu dizabilități, anunță PS6

21 iun. 2023
1340 Afișari
Trotuare cu pantă în Sectorul 6. Sprijin pentru mămicile cu cărucioare și pentru persoanele cu dizabilități, anunță PS6
Trotuare cu pantă în Sectorul 6. Sprijin pentru mămicile cu cărucioare și pentru persoanele cu dizabilități, anunță PS6. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că va începe accesibilizarea trotuarelor, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități. În unele zone din sector deja s-a întâmplat acest lucru.

„Doi centimetri de bordură contează enorm”

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina de Facebook că a început accesibilizarea trotuarelor, pentru a le veni în ajutor atât mămicilor cu cărucioare, cât și persoanelor cu dizabilități.

În unele zone din sector există deja pante în trotuare, dar mai urmează.

Știm că sunt mămici cu cărucioare, persoane cu dizabilități în fotoliu rulant cărora le este greu să se deplaseze. Doi centimetri de bordură contează enorm.
Tocmai de aceea, în acest moment, peste tot unde sunt lucrări, am găsit o soluție de eficientizare, ce este implementată de constructori. În unele zone, deja avem pante la trotuare.” a transmis PS6 pe Facebook.
Primarul Ciprian Ciucu a spus că această soluție asigură trecerea lină și nu le pune probleme persoanelor nevăzătoare.
De acum înainte suntem mult mai atenți la accesibilizarea trotuarelor pentru persoanele cu dizabilități. Am găsit această soluție la Barcelona anul trecut când am participat la „Smart City Expo World Congress” și o implementăm peste tot pe unde avem lucrări publice în Sectorul 6. Asigură o bună preluare a apelor pluviale și nu mai este nevoie de cei doi centimetri diferență, care, pentru cei mai mulți dintre noi, nu înseamnă nimic, dar pentru cei care se deplasează în scaunul cu rotile sunt destul de problematici. Această soluție asigura trecerea lină și nu pune probleme nici nevăzătorilor. a adăugat edilul Ciprian Ciucu.
Trotuare accesibilizate în Sectorul 6
Trotuare accesibilizate în Sectorul 6. Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Primarul Sectorului 6 a mai spus și că speră că în următorii doi ani toate trecerile de pietoni de acest fel din Sectorul 6 vor fi executate la fel ca cele prezentate mai sus.
Sper că în doi ani toate trecerile de acest fel din Sectorul 6, de la bulevardele să străzile principale, să fie executate în acest mod” a mai transmis Ciprian Ciucu

Te-ar putea interesa și:

Cookies