CONTRIBUTORS

Trotinetele nu mai au voie pe trotuare, doamna Șoșoacă este Xena, Superman a picat, dar la București e soare

În 2009, după moartea lui Michael, CNN titra 'Jackson dies. Almost takes the internet with him'. După aflarea veștii despre superstar, tot mapamondul căuta pe internet să afle - ce s-a întâmplat? De la ce i s-a tras? Atât de multă lume a intrat online încât Google, Twitter, Wikipedia, messengeru' de la AOL și LA Times au căzut pentru câteva ore.

Săptămâna aceasta, într-un tărâm uitat de lume, într-un colț al Europei, a picat guvernul. Și, ca un preambul dramatic, aproape picaseră și rețelele de socializare cu o zi înainte.

Dar fiindcă zeii au lăsat internetul să mai trăiască, să vedem care au fost cele mai interesante știri recente.

Trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuare

Când eram mici, două laitmotive pe care ni le repetau părinții erau ‘matematica e importantă’ și ‘când vrei să treci o stradă, NU O TRAVERSEZI NICIODATĂ ÎN FUGĂ, CĂ TE LOVEȘTE MAȘINA ȘI MORI’, plus suplimentarul ‘întotdeauna te uiți în stânga și în dreapta la trecerea de pietoni’.

Din motive misterioase, în ziua de azi ‘matematica este importantă’ a fost înlocuită de ‘e important să fii așaaaa, în contact cu emoțiile tale negative’ sau ceva similar, iar educația legată de siguranța pietonilor și a celor pe două roți este ca invizibilă.

Pare că o mare parte bicicliști și trotinetiști sunt supărați pe viață și poate ar vrea ca aceasta să se termine mai repede. Atât a lor, cât și a noastră. În fiecare zi, bicicliști și trotinetiști din tot Bucureștiul se avântă ca fulgerul pe trecerile de pietoni, urlând ‘DĂDEȚIVĂ DRECU, NU VEDEȚI CĂ E TRECERE???’ de pe trotuarul celălalt, după un claxon de rafale panicate când șoferii i-au văzut aruncându-se în fața mașinilor și au frânat ca și cum au văzut-o pe Mădălina Ghenea în chiloți lângă copacul de pe marginea drumului. 

Trotinetele nu mai au voie pe trotuare, doamna Șoșoacă este Xena, Superman a picat, dar la Bucuești e soare
Trotinetele nu mai au voie pe trotuare, doamna Șoșoacă este Xena, Superman a picat, dar la București e soare

Poate unora li s-a urât cu viața? Poate urăsc mașinile cu sinceritate? Poate efectiv n-au nici o dorință să se gândească la legile fizicii? Ce ciudat, tocmai ei, care vor să facă lumea un loc mai bun, scăpându-ne de poluare. 

Pentru bicicliștii amabili, care doresc să locuim cu toții într-un București mai sigur, motivul pentru care e obligatoriu din punct de vedere legal (și rațional) să te dai jos de pe bicicletă (și trotinetă) când traversezi este strict legat de fizica de gimnaziu. Riscul este ca viteza cu care voi ajungeți pe bicicletă în punctul X al trecerii de pietoni este prea mare ca mașinile să poată opri în timp util, indiferent de cât de rapid a fost reflexul de a frâna. O dată fiindcă bunul Dumnezeu sau bunul Buddha a inventat inerția. Și fiindcă, din păcate, în traficul din București există mulți șoferi ‘șmecheri’ care nu încetinesc înainte de treceri, așa cum e legal și logic. În condițiile de mai sus, pentru ca bicicliștii să traverseze în siguranță venind în mare viteză, mașinile ar putea frâna dacă șoferii i-ar vedea venind de la minimum 100 de metri. Dar asta e ușor imposibil.

Vestea atât proastă, cât și bună, este că, din această săptămână, trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuar. Așadar, Bucureștiul va avea pe carosabil încă niște sute de oameni care nu știu cum e cu circulația, dar măcar nu se vor mai izbi full frontal în sacoșele noastre de la supermarket fiindcă nu știu cum să oprească trotineta.

A picat Guvernul. Sau Superman a picat

Ultimii naivi din această țară care încă mai credeau că există oameni politici cărora le pasă de bunăstarea cetățenilor au zis ‘LOL’ săptămâna asta, când a devenit clar că suntem pe cont propriu. Oamenii normali, care țin țara și le plătesc politicienilor salariile s-au prins că singura soluție este să ne descurcăm singuri, fiindcă CE CHESTIE, n-o să ne salveze nimeni.  

Trotinetele nu mai au voie pe trotuare, doamna Șoșoacă este Xena, Superman a picat, dar la Bucuești e soare
Ultimii naivi din această țară care încă mai credeau că există oameni politici cărora le pasă de bunăstarea cetățenilor au zis ‘LOL’ săptămâna asta.

Așadar, fiecare dintre aceștia a luat decizia bruscă de a nu face nimic în acest sens și de a bombăni în cor ‘toți sunt la fel’ și ‘până când vom mai tolera așa ceva?’ pe rețelele de socializare. Mai puțin niște creștini pasionali care au ieșit să protesteze, luându-ne fața tuturor celorlalți, care am vrea să protestăm împotriva prostiei oamenilor politici, dar n-o să mergem niciodată la manifestație cu antivacciniștii și cu băieții cu icoane. Mai bine postăm ceva pe Facebook!

Dar ce ne facem când și rețelele de socializare pică?

Într-o criză istorică, omenirea a stat câteva ore fără Facebook, Whatsapp și Instagram. Problema cea mai mare fiind, de fapt,  nu era că acestea nu mai funcționau, ci că nu puteai să vorbești despre asta cu prietenii imaginari de pe internet și să postezi chestii precum ‘voi cum vă petreceți Apocalipsa?’

Noroc că nu ne-au luat tot internetul

Altfel, cum am mai fi putut citi pe știri declarația doamnei Șoșoacă: ‘dacă domnul Cîțu e Superman, eu sunt Xena, prințesa războinică’. Nu știu alții cum sunt, dar eu abia aștept Halloween-ul de anul ăsta!

Nota B365.ro: Nu știm alții cum sunt, dar noi abia așteptăm diminețile de miercuri cu Oana. E ca și cum ar veni săptămânal Crăciunul (varianta aia de Crăciun care ne place tuturor):


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button