Troleibuzul 66 va fi suspendat de marți. În schimb, STB înființează o linie de autobuz navetă pentru preluarea călătorilor

31 oct. 2022
2688 Afișari
Troleibuzul 66 va fi suspendat de marți. În schimb, STB înființează o linie de autobuz navetă pentru preluarea călătorilor
Troleibuzul 66 va fi suspendat de marți. În schimb, STB înființează o linie de autobuz navetă pentru preluarea călătorilor / Sursă foto: Facebook-STB

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (TPBI) a anunțat că începând de la 1 noiembrie 2022, troleibuzul 66 urmează să fie suspendat. Pentru a veni în ajutorul călătorilor, STB va înființa o linie navetă de autobuz.

Troleibuzul 66 va fi suspendat de marți

Începând de marți, 1 noiembrie 2022, linia de troleibuz 66 va fi suspendată iar fluxul de călători va fi preluat de linia navetă de autobuz 667 ce va fi înființată.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (TPBI) a anunțat că această măsură a fost dispusă ca urmare a unei solicitări făcută de Trustului de Clădiri Metropolitane București SA.

Astfel că, linia de troleibuz va fi suspendată pentru executarea lucrărilor de construcție la Pasajul Doamna Ghica din București.

Care va fi traseul autobuzului 667

Până la momentul la care lucrările vor fi finalizate, călătorii vor putea circula cu autobuzul 667. Iată care va fi traseul liniei navetă:

Între „Spitalul Fundeni” și „Piața Rosetti” pe următorul traseu:

  • Terminal „Spitalul Fundeni”,
  • Strada Sportului,
  • Șoseaua Colentina,
  • Calea Moșilor,
  • Bulevardul Carol I,
  • Piața C.A. Rosetti (capătul autobuzelor liniei 311),
  • Retur.

TPBI a informat că pe Șoseaua Colentina, autobuzul va circula pe linia de tramvai, pe segmentul de drum aflat între Doamna Ghica și Bucur Obor (sensul de mers către Piața Rosetti), respectiv, între Bucur Obor și Strada Teiul Doamnei (sensul de mers către Spitalul Fundeni).

Autobuzele vor efectua opriri la peroanele stațiilor de tramvai „Teiul Doamnei”, „Ziduri Moși” și „Bucur Obor”, pe ambele sensuri de mers.

La finalul săptămânii trecute, directorul STB, Adrian Criț a anunțat când vor intra pe traseu noile tramvaie Imperio pe care PMB le-a achiziționat de la Astra Arad.

Conform declarațiilor acestuia procesul verbal pentru recepția tramvaielor va fi semnat în maximum 2 săptămâni. Ulterior, acestea vor avea undă verde să între în circulație.

Cookies