Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns în Capitală. Nicușor Dan: „Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare”

25 apr. 2021
46 Afișari
Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns în Capitală. Nicușor Dan: „Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare”

A început seria evenimentelor dedicate campionatului UEFA EURO 2020 - Trophy Tour, organizat de Primăria Municipiului București, prin PROEDUS.

Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns în Capitală

Duminică, 25 aprilie, a avut loc la Primăria Capitalei o declarație de presă susținută de Primarul General, Nicușor Dan, (prin video call) împreună cu Gheorghe Popescu, Consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020, în prezența viceprimarilor Capitalei, Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu și a Ambasadorilor București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Gabriela Szabo Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu.

Nicușor Dan: „Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare”

Primarul General, Nicuşor Dan: „Sărbătoarea fotbalului este o sărbătoare a sportului european şi sunt foarte mândru că Bucureştiul este parte din această sărbătoare. Administraţia locală bucureşteană s-a angajat să facă investiţii pentru acest eveniment şi vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt, suntem în grafic, iar împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare, atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori.

Mulțumesc partenerilor pe care i-am avut în acest efort pentru încredere și colaborare, în special UEFA, Federaţiei Române de Fotbal, Ministerului Tineretului și Sportului.
Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi la Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie.

Avem azi evenimentul Trophy Tour, prin care trofeul EURO 2020 va face turul oraşului. Este, deci, deschiderea oficială a acestui eveniment pentru Bucureşti. Succes tuturor pentru un eveniment sportiv şi uman de excepţie! Sunteţi bineveniţi la Bucureşti! Welcome to Bucharest!”

Gheorghe Popescu, despre EURO 2020

Gheorghe Popescu, Consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020:
„Din 2018, coordonez din partea Guvernului României Comitetul de Organizare EURO 2020 şi împreună cu Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal am depus o muncă extraordinară astfel încât astăzi Bucureştiul să fie pregătit să organizeze cele patru meciuri din grupa de la Bucureşti.

Profit de această ocazie să mulţumesc tuturor celor care au participat la această muncă extraordinară, colegilor mei din Comitetul Interministerial, Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Capitalei şi Federaţiei Române de Fotbal pentru munca extraordinară pe care am făcut-o.

De asemenea, este pentru noi o mare onoare să primim astăzi la Bucureşti acest trofeu care, în istoria sa, a fost îmbrăţişat de jucători, de legende ale fotbalului mondial precum van Basten, Gullit, Xavi, Iniesta, Platini sau Zidane. Iar dacă nu am avut ocazia de-a lungul celor două turnee finale să ridicăm acest trofeu, Dorinel, Belo, măcar astăzi să facem o poză, să ne mândrim cel puţin cu o singură poză, da?”

În cadrul evenimentului, Viceprimarul General, Stelian Bujduveanu, i-a înmânat Trofeul  Ambasadorului București – oraș gazdă UEFA EURO 2020 – Dorinel Munteanu.

Trofeul UEFA  EURO 2020 parcurge un traseu prin Bucureşti care include câteva zone și edificii importante din oraș, până la Arena Națională.

Cookies