Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător

susținut de
24 mai 2024
6117 afișări
Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător

Weekendul trecut a avut loc BurgerFest 2024, la Verde Stop, acolo unde an de an se desemnează cel mai bun burger din țară, căci festivalul adună la un loc artizani din toată România. Juriul la categoria Profesioniști a avut o misiune foarte grea și a fost compus din chef Radu Dumitrescu (jurat Masterchef și proprietar Voila), chef Mihai Toader (master of disaster la Soro Lume), Prăjiturela (food blogger și gazdă TV), Cristi Dandeș de la Food of Bucharest (chef și fotograf multifuncțional) și subsemnatul aici de față.

Nu mai puțin de 13 comercianți specializați (enumăr vreo doi, de sămânță: Burgerati, Circus Pub, Meat Inc, Burger Van, Roka, The Smokers, Koko Loko, Casa Angus, Maidan) s-au înscris în competiție, iar prin fața juriului au defilat tot felul de burgeri, care mai de care mai creativi și mai îndrăzneți.

Au fost burgeri cu kimchi, burgeri din carne de cerb, dar și burgeri de pește (din babușcă, plătică și caras, dacă mi-aduc bine aminte). Una peste alta, unul dintre cele mai curate și civilizate festivaluri de pe la noi, și unde mai pui că intrarea a fost gratuită până la ora 18:30.

Burger Fest este o experiență minunată, care trebuie trăită măcar o dată în viață, pentru că de la an la an, cum să zic, crește inima-n tine când vezi că se poate și la noi așa ceva. În jurul ei s-a creat o comunitate de oameni mișto, de vizitatori care se revăd an de an, ca la o reuniune de familie între niște rude care chiar se iubesc.

BurgerFest 2024 la asfințit. Sursa foto: Facebook
O parte din Juriul de profesioniști BurgerFest 2024: Chef Mihai Toader, Chef Cristi Dandeș, Prăjiturela și mandea
Burgerul de pește, o propunere îndrăzneață la BurgerFest 2024

Câștigătorii primelor 3 locuri la BurgerFest 2024

Cuvânt înainte: au fost 2 runde de jurizări. Prima rundă: în sistem Mystery Shopper (comercianții n-au știut că burgerii achiziționați de la ei ajung pe masa juriului). A doua rundă: cu public și juriu pe scenă – concurenții au pregătit cea mai bună versiune a burgerului lor de concurs. Fiecare burger a primit o notă de la 1 la 10 pentru: Aspect / Gust / Tehnică. Unii au livrat aceeași calitate în ambele zile, alții mai puțin. Per total, mulți burgeri meritau podiumul, dar dintre toți, cei mai cei au fost:

Locul 3 – Burduf – Smashed Burgers (București)

Cu tot respectul pentru Locul 1, „Burduf” a fost de departe burgerul meu preferat din competiție pentru simplul fapt că ingredientele au atins câteva puncte forte din cămările bunicilor: burduful și dulceața de ardei iute. Cei de la Smashed Burgers au valorificat foarte bine aceste două nestemate românești, combinate cu o carne preparată excelent și o chiflă pufoasă și foarte gustoasă. O combinație pe care mi-aș dori să o găsesc și la ei în restaurant. Sper să-l introducă în meniu, altfel omenirea ar pierde un burger sen-za-țio-nal. Trei de DA de la mine și poate la anul pe Locul 1, cine știe. Pe cei de la Smashed Burgers îi găsești în București, pe Mihai Eminescu nr. 158.

Burduf de la Smashed Burgers București | Foto © BurgerFest

Locul 2 – The Gooser – MEAT Inc (Cluj)

Să fiu sincer, habar n-aveam că MEAT Inc sunt de la Cluj-Napoca, nu c-ar fi contat în ecuație, dar uite așa am mai aflat de un loc în Cluj cu burgeri foarte buni și oameni pricepuți. MEAT Inc a câștigat locul doi cu un burger cu foie gras și trufe, plus un chips de parmezan. Ai spune că e un pic cam mult, dar aici intervine tehnica și talentul bucătarului. Proporțiile au fost foarte bine alese, toate aromele fiind foarte bine echilibrate. E greu să faci asta când vorbești de trufe, spre exemplu. Un burger sexy, gustos și mai ales repetabil. Bravo, Clujule! Bravo, MEAT Inc! De reținut adresa restaurantului din MEAT Inc din Cluj: Str. Alexandru Vaida Vaoevod nr. 43.

The Gooser de la MEAT Inc Cluj – Napoca | Foto © BurgerFest

Locul 1 – Nopți în Istanbul – Circus Pub (București)

M-a abordat cineva pe Instagram zicând:

– Bă! Da’ ăștia de la Circus Pub câștigă în fiecare an?Chiar așa!?
– Nu este adevărat. Mai greșesc și ei. Uneori ies pe doi, alteori pe 3,
am răspuns.

Circus Pub este, fără doar și poate, Mecca-ul iubitorilor de burgeri din România, nu doar din București. Anul acesta, au făcut furori cu burgerul „Nopți în Istanbul” în care au jonglat cu ingrediente și condimente specifice. Burgerul a fost compus din: chiflă artizanală cu fulgi de sare aromatizați, Ciğ Kofte din bulgur, carne de vită cu pătrunjel și condimente orientale, Ezme salad din roșii de grădină, ceapă roșie nouă, pătrunjel și mentă, cremă de labneh și vânătă pe grătar, plus semințe de rodie. Într-un cuvânt: artă!

Ți-aș descrie explozia de arome, dar știi ce? Nu mai bine îl încerci chiar tu la ei la restaurant și-mi spui tu mie dacă merită Locul 1?

Nopți în Istanbul – Circus Pub, câștigătorul trofeului | Foto © BurgerFest

Nopți în Istanbul intră în meniul Circus Pub începând de săptămâna viitoare (27-31 mai). Nu știu cât timp va fi disponibil, așa că dă și tu un ochi pe Instagramul sau Pagina lor de Facebook.

Adresa Circus Pub este: Bulevardul Lacul Tei, nr.65

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies