Trofeul Euro 2020 a fost dărâmat în momentul prezentării pe Arena Națională. Cum a căzut cupa și cine este responsabil

25 apr. 2021
230 Afișari
Trofeul Euro 2020 a fost dărâmat în momentul prezentării pe Arena Națională. Cum a căzut cupa și cine este responsabil
Sursa foto: Digi Sport

Trofeul Campionatului European a ajuns astăzi în București, deoarece aici vor fi organizate mai multe meciuri la Euro, fapt care a înscris Capitala pe lista orașelor europene unde trofeul va poposi câteva zile, până la începerea turneului final.

La scurt timp după încheierea ceremoniei de pe Arena Națională, o rafală de vânt a pus la pământ trofeul Campionatului European, trofeu care cântărește 8 kg. Reporterii Digi Sport se pregăteau să intre în direct, astfel că momentul în care trofeul a căzut cu tot cu suport a fost surprins pe cameră.

Cum a căzut trofeul Euro 2020? Cine este de vină?

Unul dintre voluntarii prezenți la evenimentul de pe Arena Națională trebuia să se asigure că panourile aflate în spatele trofeului Henri Delaunay sunt stabile și sigure, dar acesta a fost nevoit să se mute câțiva metri mai încolo după ce vântul s-a întețit și a început să bată din ce în ce mai tare. O rafală mai puternică a dărâmat panourile din spatele trofeului Campionatului European, care nu erau stabile, care la rândul lor au lovit un reporter aflat în apropiere și mai apoi în cele din urmă au doborât și suportul pe care se afla cupa. Voluntarii din stânga și din dreapta panourilor s-au aplecat rapid și au ridicat de îndată trofeul, asigurându-se că nu s-a zgâriat și nici nu s-au rupt piese din cupă.

„Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare”, spune Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat declarații de presă cu prilejul sosirii trofeului UEFA Euro 2020 la București.

„Sărbătoarea fotbalului este o sărbătoare a sportului european şi sunt foarte mândru că Bucureştiul este parte din această sărbătoare. Administraţia locală bucureşteană s-a angajat să facă investiţii pentru acest eveniment şi vă asigur că ne-am ţinut de cuvânt, suntem în grafic, iar împreună cu sutele de voluntari vom face astfel încât totul să fie pregătit pentru un eveniment de înaltă clasă. Vă asigur că Bucureştiul va fi o gazdă primitoare, atât pentru sportivi, cât şi pentru spectatori.

Mulțumesc partenerilor pe care i-am avut în acest efort pentru încredere și colaborare, în special UEFA, Federaţiei Române de Fotbal, Ministerului Tineretului și Sportului.
Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi la Arena Naţională la meciurile de la EURO 2020. Este deci un semn de speranţă că vom reuşi cu toţii să trecem peste această pandemie.

Avem azi evenimentul Trophy Tour, prin care trofeul EURO 2020 va face turul oraşului. Este, deci, deschiderea oficială a acestui eveniment pentru Bucureşti. Succes tuturor pentru un eveniment sportiv şi uman de excepţie! Sunteţi bineveniţi la Bucureşti! Welcome to Bucharest!”, a declarat acesta prin intermediul unei conferințe video; primarul nu a putut participa fizic la ceremoniile de astăzi deoarece se află în izolare după ce fiica sa a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Cookies