Tristețe în Ghencea. CSA Steaua nu poate promova în Liga I

19 iun. 2021
338 Afișari
Tristețe în Ghencea. CSA Steaua nu poate promova în Liga I

CSA Steaua nu poate promova în Liga I la finalul sezonului viitor, chiar dacă va câștiga Liga II, conform declarațiilor făcute chiar de antrenorul echipei din Ghencea, Daniel Oprița.

CSA Steaua nu poate promova în Liga I. Antrenorul Daniel Oprița a anunțat că „militarii” nu vor avea drept de promovare în Liga 1, în noul sezon.

Din acest motiv, antrenorul a spus că Steaua nu va putea transfera jucători importanți în această vară.

„Nu avem obiectiv promovarea pentru că nu se poate și nu putem aduce atât de mulți jucători câți mi-aș fi dorit eu. Se încearcă, dar sunt mai multe șanse să nu avem drept de promovare. De aia nici nu putem să aducem prea mulți jucători valoroși. Obiectivul este că nu putem să promovăm, suntem siguri în momentul ăsta. Serios vorbind, să ne clasăm pe un loc cât mai bun, în primele 4 sau primele 10. Mi-aș fi dorit să avem și în acest sezon obiectiv promovarea. Vom vedea cum vor reacționa suporterii, sper și îi rog să fie în continuare lângă echipă. Asta e situația și ar trebui să înțeleagă. Dacă nu s-a găsit până acum un investitor”, a spus Oprița, în emisiunea Liga Digisport.

Steaua nu poate promova în Liga I. Ce spune FRF

„Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”, se precizează în răspunsul FRF pentru sursa citată.

Cookies