Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți

01 oct. 2021
119 afișări
Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți
Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți. Sursă foto: Captură/ Facebook/ ZIUA de Constanţa

Încă din prima parte a zilei, premierul Florin Cîțu a anunțat că șeful DSU, Raed Arafat, urmează să ajungă la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, acolo unde a izbucnit un incendiu violent la secția ATI și unde 7 persoane și-au pierdut viața. Autoritățile s-au bâjbâit în declarații, inițial declaraseră că erau 9 decedați, apoi au rămas la numărul de 7. Raed Arafat și-a cerut scuze și a declarat: „Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți”.

Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți. Șeful DSU a ținut o conferință de presă, după ce a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care a explicat bâjbăiala autorităților în ceea ce privește bilanțul deceselor în urma incendiului.

Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți

Raed Arafat a explicat această confuzie privind numărul deceselor în urma incendiului de la Constanța și a declarat că în momentul în care sunt raportate aceste date în dinamică, cazuri de acest fel „se întâmplă”.

Recomandăm și: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane decedate UPDATE

„Noi nu am confundat că două persoane în viață ar fi decedat, s-a confundat un număr”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit HotNews.ro.

Inițial, autoritățile și ministerul Sănății au transmis că 9 persoane au decedat. La o distanță de 2 ore și jumătate, a fost furnizată și cifră reală a persoanelor care și-au pierdut viața: 7 (bilanțul oficial al victimelor).

Principalele declarații făcute de Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă la Constanța, pe tema confuziei raportării numărului de victime:

  • „Din păcate, am avut și 7 persoane decedate. La început s-a confirmat cifra de 9 persoane și apoi a fost actualizată”;
  • „Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece”;
  • „Ne cerem scuze și ne bucurăm că sunt 7, și nu 9”;
  • „Noi nu am confundat că 2 persoane în viață ar fi decedat. S-a confundat un număr”;
  • „S-a calculat din greșeală 9 în loc de 7, pentru că s-au calculat de două ori 2 decedați”, potrivit sursei citate.

Recomandăm și: Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Tragedia de la ATI a șocat o țară întreagă

Arafat: Situația este sub control

Șeful DSU a mai precizat că pacienții care au fost transferați la alte spitale în urma incendiului nu au arsuri sau leziuni grave.

Alături de Raed Arafat, la Constanța a mers și șeful IGSU. Șeful DSU susține că au mers acolo pentru a se asigura dacă pacienții au nevoie de transfer la spitale din alte județe.

Arafat a declarat că „situația este sub control” și pacienții nu vor fi transferați la spitale din alte județe.

În urma incendiului violent, pacienții au fost transferați la 3 spitale: Spitalul Județean Constanța, Spitalul de Pneumologie Palazu Mare, Spitalul Militar.

Autoritățile au confirmat că Spitalul de Boli Infecțioase din județul Constanța nu avea nici aviz, nici autorizație de securitate la incendiu. De 14 ani funcționează în acest fel.

Cookies