Tricolorul de lângă statuia Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu steagul secuiesc

de:
01 dec. 2015
1 Afișari
Tricolorul de lângă statuia Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu steagul secuiesc

Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, dr. Ioan Popa, a declarat, citat de Agerpres, că la schimbarea turelor de patrulare, intre orele 6,30 si 7 dimineata, persoane necunoscute au inlocuit drapelul romanesc cu steagul secuiesc.

Politia a demarat cercetari pentru identificarea faptasilor si nu le va incheia pana nu-i va gasi pe cei vinovati.

Presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi din judetul Covasna, col.(r) Ioachim Grigorescu a declarat pentru Agerpres ca disparitia drapelului a fost sesizata in cursul diminetii de luni, iar la scurt timp au fost informate Prefectura, Politia si Jandarmeria. Ioachim Grigorescu a mentionat ca prefectul Sebastian Cucu a adus personal un alt drapel tricolor care a fost inaltat pe catarg.

El a remarcat ca disparitia tricolorului romanesc nu a fost un „gest izolat de lezare a simbolului national’ in preajma Zilei Nationale a Romaniei, amintind ca pe data de 1 Decembrie 2014, in municipiul Targu Secuiesc au fost arborate mai multe drapele negre pe cateva case din zona centrala, iar in 2013, in preajma sarbatoririi Zilei Unirii din 24 ianuarie, drapelul tricolor din fata Prefecturii din Sfantu Gheorghe a fost vandalizat, fiind taiat in doua locuri. Cazul, investigat de Politie, a ramas cu autori necunoscuti.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, dezaproba inlaturarea tricolorului romanesc de pe catargul aflat in vecinatatea monumentului Ostasului Roman din zona Garii si isi exprima speranta ca autoritatile vor identifica si sanctiona autorii acestui ‘act provocator’.

„Dezaprob inlaturarea tricolorului arborat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Condamn cu fermitate si ma delimitez de incidentul care a avut loc luni, in urma caruia autori necunoscuti au inlaturat steagul national al Romaniei, arborat cu ocazia zilei de 1 Decembrie, pe catargul de langa monumentul Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe. Consider ca aceasta fapta este un act de provocare al carui unic scop a fost tulburarea linistii orasului si convietuirii pasnice intre comunitatea maghiara si cea romaneasca. Imi exprim speranta ca autoritatile vor identifica si sanctiona pe autorii faptei in cel mai scurt timp posibil”, mentioneaza primarul Antal Arpad (UDMR), intr-un comunicat de presa, remis luni seara Agerpres.

Vezi şi: Steagul cu stema comunistă, arborat la un oficiu poştal din Oradea. FOTO

Cookies