Tricolor de cinci metri, desfăşurat peste râul Dâmboviţa de Ziua Unirii Principatelor. GALERIE FOTO

de:
25 ian. 2015
0 Afișari
Tricolor de cinci metri, desfăşurat peste râul Dâmboviţa de Ziua Unirii Principatelor. GALERIE FOTO

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, membrii și simpatizanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au desfășurat un tricolor imens peste Dâmbovița.

Evenimentul, menit să marcheze 156 de ani de la Unirea Principatelor Române a adunat câteva zeci de persoane, în pofida condițiilor meteo nefavorabile, relatează romanialibera.ro.

Astfel, conform organizatorilor, militanții unioniști s-au adunat la ora 14:00 la Podul de la Piața Națiunilor Unite, unde au întins un tricolor lat de 5 metri peste Dâmbovița.

Tinerii au aruncat buchete de flori în apa râului ce străbate Bucureștiul, reconstituind astfel evenimentele de la începutul anilor 90, petrecute pe malurile Prutului.

„Această acțiune reprezintă o provocare pentru noi, la care sperăm să se alăture cât mai mulți români. Noi organizăm în fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru că nu putem rămâne indiferenți față de ceea ce reprezintă un prim pas în constituirea statului român modern. Sloganul nostru este la fel de actual ca în 1859, din acest motiv lucrăm zilnic la aducerea Basarabiei acasă”, a declarat Mihai Nicole, co-președinte al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012″.

Cookies