Tribunalul Bucureşti: Patriciu a folosit ilegal brandul MAC.RO

de:
14 mai 2012
5 Afișari
Tribunalul Bucureşti: Patriciu a folosit ilegal brandul MAC.RO

Acest lucru a fost stabilit de judecătorii Tribunalului Bucureşti care s-au pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute în procesul deschis de compania Metro încă din august 2011. Judecătorii au stabilit marca amintită aparţine companiei Metro.

„Admite acţiunea. Constată încălcarea drepturilor exclusive ale reclamantei (Metro n.r.) decurgând din mărcile comunitare MAKRO nr. 007585061 şi nr. 008911018 prin folosirea de către pârâte a denumirii/semnului MACRO. Obligă pârâtele (Mercadia şi Minimax n.r.) la încetarea imediată a folosirii denumirii/semnului MACRO sau a oricărei alte denumiri similare cu mărcile comunitare anterioare MAKRO pentru activităţile derulate de companiile pârâte cu privire la serviciile de comercializare a unei game variate de produse prin intermediul magazinelor, a cataloagelor de vânzare prin corespondenţă sau prin mijloace electronice; pentru activităţile comerciale de deţinere de produse în vederea comercializării, publicitate, import, export, distribuire şi promovare de produse sau servicii pe documente de afaceri ori pe corespondenţa companiilor pârâte, precum şi pentru servicii de alimentaţie publică. Obligă pârâtele să retragă de pe piaţă materialele publicitare sub orice formă de comunicare publică care conţin semnul MACRO sau orice alte semene similar mărcilor comunitare anterioare MAKRO. Obligă pârâtele să publice dispozitivul prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie în 15 zile de la comunicare, pe cheltuiala acestora. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 mai 2012″, se arată în dispozitivul sentinţei Tribunalului Bucureşti, citat de România Liberă.

Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel care ar urma să fie soluţionat de Curtea de Apel Bucureşti şi dacă nici hotărârea acestei instanţe nu va mulţumi părţile recursul şi decizia finală va aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În prezent Minimax Discount SRL, cu sediul în Voluntari, societatea care „opera” efectiv magazinele MAC.RO se află în procedură generală de insolvenţă în urma deciziei Tribunalului Ilfov din 21 februarie anul acesta.

Cookies