ARHIVA B365

Tribunalul București: Greva Romatsa, de la 1 septembrie, LEGALĂ.Două treimi din zboruri rămân la sol

Tribunalul București a decis, joi, în jurul orei 12, că greva de la Romatsa este legală. 

GREVĂ ROMATSA Potrivit legii, controlorii de trafic vor fi obligați să asigure minimum 30% din numărul total de zboruri, astfel încât există pericolul ca două treimi din acestea să rămână la sol. Cu toate acestea, liderii sindicali anunță că există posibilitatea să accepte să controleze chiar și 50% din zboruri, pentru a afecta un număr cât mai mic de pasageri.

 „Ne așteptam la această decizie. Nu am solicitat decât să intrăm în legalitate. Această decizie dovedește faptul că am respectat toți pașii. Respecăm și celorlalți să facă asta.

Noi nu ne dorim această grevă, nu vrem să afectăm Romatsa și pasagerii. Suntem în continuare dispuși să negociem zi și noapte, să facem tot ce putem, să avem un contract colectiv de muncă până luni, astfel încât să evităm greva. Ne gândim să nu afectăm pasagerii, vom face tot ce putem pentru asta. E posibil să acceptăm să acceptăm asigurarea a măcar jumătate din zboruri.”, a declarat un lider sindical.

GREVĂ ROMATSA  Un alt lider de sindicat susține că nu sunt asculați nici măcar acum, cu câteva zile înainte de grevă, deși au permanenta disponibilitate de a negocia cu reprezentanții Romatsa.

Totodată, acesta susține că Aurel Stanciu, fostul director Romatsa, ignora orice decizie luată la consultările dintre liderii sindicali și cei care îl înlocuiau, când acesta era plecat, deși, de multe ori, se ajungea la concluzii satisfăcătoare.

„O comisie a patronatului, de fiecare dată când lipsea domnul Stanciu și cineva îl înlocuia, noi luam decizii, iar acesta, când revenea, anula totul. El nu înțelege care sunt interesele pasagerilor. Se gândește strict la banii și afacerile lui.
Noi sperăm să nu ajungem pe 1 septembrie la grevă.Tot ce vrem să discutăm, suntem plimbați. „

GREVĂ ROMATSA  Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată de reprezentanții Romatsa.

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, susține că greva ar fi inutilă și că trebuie evitată.

„Solicit atât sindicatului cât și conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă și mai ales renunțarea la greva generală. Consider că în în condițiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian și confortul cetățeanului”, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button