ESENTIAL

Tribunalul Bucureşti: DNA a încălcat dreptul la apărare al Olguţei Vasilescu

„Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa. Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii Preda Radu Cosmin şi Popescu Elena Daniela. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare”, se arată în decizia instanţei, potrivit news.ro.

În plus, Tribunalul Bucureşti a exclus actele de urmărire penală „efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz”.

Este vorba despre declaraţiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlăsceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum şi de denunţul formulat de Ionuţ Cosmin Pârvulescu, pe 7 martie 2016.

Instanţa a exclus şi proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlăsceanu Ion şi Ionuţ Pârvulescu Ionuţ, din 19 februarie, „aceasta fiind obţinută în mod nelegal”.

„Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de cinci zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei”, mai arată Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button