Tribunalul Bucureşti decide, miercuri, ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica

de:
26 iun. 2013
0 afișări
Tribunalul Bucureşti decide, miercuri, ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica ar putea avea loc miercuri, în contextul în care toate cele 75 de contestaţii împotriva companiei au fost soluţionate, scrie b1.ro.

Potrivit programului stabilit de administratorul judiciar, compania poate ieşi din insolvenţă pentru că toate contestaţiile au fost respinse de instanţele de judecată. Cea mai recentă dintre ele, formulată de traderul de energie Alpiq RomIndustries, contesta măsura administratorului judiciar Euro Insol de neînscriere în Tabelul Creanţelor a sumei de 527 de milioane de lei. Suma fusese solicitată de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune.

Rând pe rând, toate cele 75 de contestaţii au fost respinse, iar Hidroelectrica a scăpat de o datorie de aproape 2 miliarde lei. Însă, vestea bună nu va avea efect şi asupra angajaţilor companiei, care se aşteaptă la disponibilizări masive.

În total, Hidroelectrica a acumulat creanţe în valoare de 5,4 miliarde de lei, faţă de 381 de creditori. Administratorul judiciar a recunoscut creanţe care însumează în total 3,5 miliarde de lei.

Cookies