Tribunalul Bucureşti: Cele doua dosare penale în cazul Colectiv s-au contopit

de:
15 mai 2017
1 Afișari
Tribunalul Bucureşti: Cele doua dosare penale în cazul Colectiv s-au contopit

Procurorii de la Parchetul General au fost cei care au cerut primii reunirea celor două dosare, deoarece în dosarul în care erau judecați patronii de la Colectiv, aflat inițial pe rolul Judecătoriei Sectorului 4, nu exista nicio instituție parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaților nu acoperă despăgubirile cerute de victimele incendiului, în timp ce în dosarul lui Piedone, aflat la Tribunalul București, parte responsabilă civilmente este Primăria Sectorului 4.

Ulterior, avocații patronilor de la Colectiv au susținut reunirea dosarelor, în timp ce Piedone s-a opus.

Dosarul reunit va fi judecat la Tribunalul București, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 23 iunie.

În primul dosar, trimis în instanță de Parchetul General pe 28 aprilie 2016, cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu — sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecați Daniela Niță — patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Al doilea dosar a fost trimis în instanță de DNA pe 6 mai 2016, Piedone fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București. De asemenea, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Cookies