Tribunalul Bucureşti a decis înregistrarea formaţiunii M10 în registrul partidelor

de:
09 iul. 2015
0 Afișari
Tribunalul Bucureşti a decis înregistrarea formaţiunii M10 în registrul partidelor

Tribunalul Bucuresti a dispus, ca instanta de fond, acordarea personalitatii juridice pentru Partidul M10 si inregistrarea acestuia in Registrul partidelor politice, potrivit unui comunicat de presa al formatiunii lansate de eurodeputatul Monica Macovei, dupa alegerile prezidentiale, anunta Mediafax, citat de HotNews.ro.

M10 isi propune sa fie o „alternativa la sistemul transpartinic corupt”, definindu-se ca „un partid anti-sistem”.

De asemenea, potrivit sursei citate, partidul va fi unul „reformist”, care promoveaza reformarea sistemului politic, administrativ, dar si a sistemului de educatie, respingand „populismul si dublul discurs”.

In urma cu aproape o luna, la 3 iunie, Partidul M10 a depus cerere de inregistrare la Tribunalul Bucuresti, formatiunea urmand sa fie condusa, pana la inscrierea in Registrul partidelor, de Comitetul de Initiativa Nationala, al carui presedinte este europarlamentarul Monica Macovei.

Potrivit unui comunicat de presa, europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Serban Marinescu si Dacian Tolea, a semnat actele de infiintare a Partidului M10, care au fost depuse la Tribunalul Bucuresti. Cererea de inregistrare a fost insotita de peste 200 de semnaturi ale reprezentantilor organizatiilor din tara si diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10.

Initiativa de a pune bazele unui partid, reunit in jurul eurodeputatului Monica Macovei, fost candidat independent la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, a fost anuntata oficial la 1 martie 2015. Anuntul a fost urmat de o campanie de strangere de semnaturi pentru infiintare si a creat primele nuclee ale organizatiilor locale ale partidului.

Cookies