ARHIVA B365

Tribunalul Bucureşti a decis ca Astra Asigurări să intre ÎN FALIMENT. Decizia este EXECUTORIE

Compania Astra Asigurari, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, intra in faliment. Decizia de joi a Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, dar executorie, potrivit Digi 24.

In prezent Fondul de Garanare a Asiguratilor (FGA) analizeaza peste 57.200 de dosare de dauna avizate si neachitate de Astra si o prima estimare a valoarii despagubirilor solicitate in aceste dosare este de aproximativ 650 milioane de lei. FGA va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).

Pagubitii Astra au facut pana in data de 10 noiembrie, 5.085 de cereri de plata cu o valoare de aproximativ 90 milioane de lei. Dintre acestea, primele 91 de dosare in care se solicita plata a 567.357 de lei au fost avizate de catre directiile de specialitate ale Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA), iar daca vor fi validate si de comisia speciala vor deveni creante certe si vor fi platite imediat ce va exista o decizie definitiva in instanta privind falimentul Astra, a declarat joi, 10 noiembrie, pentru HotNews.ro Carmen Radu, presedintele FGA.

Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat, la data de 1 octombrie din acest an, peste 57.200 de dosare de dauna avizate si neachitate de Astra, iar pentru a-si recupera macar o parte din despagubiri, toti pagubitii care au aceste dosare trebuie sa depuna la Fond cereri de plata.

Pe de alta parte, odata ce va exista o decizie definitiva in instanta privind falimentul Astra, toti creditorii au dreptul sa se inscrie si la masa credala pentru a solicita despagubiri prin intermediul lichidatorului judiciar. Lichidatorul si FGA trebuie sa se anunte reciproc in privinta platilor facute astfel incat sa nu se plateasca de doua ori pentru acelasi eveniment asigurat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button