ȘTIRI

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru sâmbătă decizia privind candidatura lui Mircea Diaconu

Hotărârea BEC a fost luată miercuri şi s-a întemeiat pe o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2012, prin care Mircea Diaconu a fost declarat în stare de incompatibilitate, având interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, scrie romaniatv.net.

Pe 26 martie, Agenţia Naţională de Integritate a informat BEC că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

‘Mircea Diaconu se află sub interdicţia expresă prevăzută de lege pentru a ocupa o funcţie eligibilă, cum este funcţia de europarlamentar, mandatul de senator al acestuia fiind tot o funcţie eligibilă, încetând de drept prin efectul unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate. Or, în cazul de faţă, Mircea Diaconu a fost declarat ca fiind incompatibil, printr-un act administrativ menţinut prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, aspect care face ca acesta să intre sub incidenţa dispoziţiilor art. 14 alin (1) lit. c) din Legea nr. 33/2007 şi pe cale de consecinţă acesta nu îndeplineşte o condiţie de fond pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European’, susţine ANI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button